Itt az ERC első futamának nevezési listája – vannak újdonságok

Megjelent az Azori-szigetek Rali nevezési listája. Az első négy versenyzőből hárman autót váltottak, viszont csak egy magyar páros lesz ott a nyitófutamon.

A Herczig Norbert – Ferencz Ramón kettős a négyes rajtszámmal avatja fel majd a Volkswagen Polo GTI R5-öt az ERC-ben. Sajnos rajtuk kívül nincs magyar a mezőnyben, sem a 19 R5-ös autó közt, sem a kisebb kategóriákban. Az élmezőnyből viszont nem csak Norbiék váltottak technikát. A címvédő Lukyanuk a Citroen új autójára a C3 R5-re szavazott, a tavalyi harmadik Magalhaes testvérpár pedig a portugál Hyundai importőr támogatásával egy Hyundai i20-szal indul.

Az elmúlt év ERC élmezőnyéből nem szerepel az Azori-szigetek Rali nevezői közt a tavalyi második Gryazin, és a negyedik Kreim. Mindketten maradtak a Skodánál, Gryazin a WRC2-ben folytatja, Kreim pedig korábbn úgy tervezte, hogy szintén Volkswagenre vált, de úgy tűnik nem jött össze az első futamra.

Az Azori-szigetek Rali március 18-án kezdőik a teszttel, ahol Herczigék is ott lesznek és finomítják a beállításokat, majd kedden és szerdán a pályabejárás következik. Szerda este már egy showt nézhetnek a rajongók Ponta Delgadában, aztán csütörtökön a kvalifikációval megkezdődik az éles küzdelem. Csütörtökön 3, pénteken 7, szombaton pedig 5 gyorsaságit kell teljesíteni. A verseny össztávja 696 kilométer, ebből 219 a murvás gyorsaságik hossza.

Az Azori-szigetek Rali nevezési listája:

Entry-List_2019_FIA_V3