105 nappal a balesete után újra a cockpitben Sophia Flörsch

A tavaly ősszel Makaóban hatalmas balesetet szenvedett tizennyolc éves Sophia Flörsch meggyógyult, és idén a Van Amersfoort Racing színeiben a DTM betétfutam Formula European Masters sorozatban versenyez.

Ha most visszanézem az esetet, olyan, mintha valaki más ütközne. Azt gondolom, hogy a pilóta ezt nem élte túl. Nem láttam mi történt, amíg az újságírók megmutatták a külső felvételeket, de olyan, mintha három évvel ezelőtt lett volna” – mondta Flörsch a The Times újságírójának. Azt is elmondta, hogy a levegőben töltött idő egészen furcsa volt, nem arra gondolt, hogy “a fenébe, most 207 km/h-val repülök a levegőben“, hanem azt várta, hogy mikor jön a fal.

Sophia Flörscht a baleset után megműtötték, és az orvosok szerint csak néhány milliméteren múlt, hogy végleg lebénuljon. Szerencsére nem így történt, és a balesetet követő műtét után egy héttel már elhagyta a kórházat, majd rögtön a rehabilitációra koncentrált. Év elején eldőlt, hogy továbbra is a Van Amersfoort Racinggel versenyez abban a Formula European Masters sorozatban, a korábbi Forma-3-as bajnokság valódi utódja. Végül szerdán jött el a nap, amikor a pilóta Monzában tesztelhette a versenyautót. A teszt remekül sikerült, 1:44,548-as idejével a legjobb időt futotta, és az első tesztnapon több, mint 90 kört tett meg. A munkát a következő napon is folytatta, és slick és esőgumival is a leggyorsabb volt Monzában, valamint összesen 200 kör felett teljesített, ami azt mutatja, hogy valóban egészségesen várja a szezonnyitót, ami május 3-án kezdődik Hockenheimben.