Girolami és Guerrieri Hondával versenyez, Monteiro is folytatja

Újabb három versenyző neve vált biztossá a WTCR 2019-es mezőnyében. Az ALL-INCL.COM Münnich Motorsport két Honda Civicet indít, és ezeket két argentin pilóta, Nestor Girolami és Esteban Guerrieri vezeti majd.

A kétautós német csapat mellett, lesz még egy hondás istálló ahol Tiago Monteiro helye biztos, a negyedik versenyzőt – aki akár Tassi Attila is lehet – a következő hetekben jelentik majd be.

“Tavaly Suzukában már eltöltöttem egy hétvégét a csapattal, és akkor nyilvánvalóvá vált számomra, megvan bennük a potenciál, hogy a bajnoki címért harcoljanak. Nagyon örülök, hogy Esteban lesz a csapattársam, vele nagyon jó a kapcsolatom. A legjobbamat akarom majd nyújtani, és alig várom már a teszteket” – mondta Girolami, aki 2015 és 2017 közt szerepelt a WTCC-ben. Első évében Szlovákiában és Portugáliában indult egy Civic-kel, majd 2016-ban a japán futamokon ült egy Volvóban. 2017-ben teljes szezont versenyzett szintén Volvóval, és a kínai második futamon megszerezte egyetlen győzelmét is. A tehetségét nem lehet megkérdőjelezni, 2014-ben és 15-ben argentin Super TC2000 bajnok volt.

Esteban Guerrieri kettővel kevesebb WTCC futamon vett részt, mint Girolami, de háromszor is ott állt a dobogó tetején. 2017-ben két futamot nyert a Chevyvel, egyet pedig Hondával. Tavaly két WTCR győzelemmel gyarapította a trófeái számát, a Münnich Hondájával a Nürburgringen a második, Makaóban a harmadik futamot nyerte meg. “Tavaly volt néhány csúcspont a karrieremben, beleértve a két győzelmet a naptár legnehezebb pályáin. Bebuval egy csapatban szerepelni nagyszerű lesz. Jó barátok vagyunk, és az elmúl években sokszor versenyeztünk egymás ellen. Nagyon gyors pilóta és remek csapattárs, ami nagyon fontos, ha bajnoki címet akarunk nyerni” – mondta Guerrieri.

A WTCR eddig bejelentett versenyzői:

Mehdi Bennani
Thed Björk
Nicky Catsburg
Yann Ehrlacher
Augusto Farfus
Néstor Girolami
Esteban Guerrieri
Rob Huff
Johan Kristoffersson
Tiago Monteiro
Norbert Michelisz
Yvan Muller
Andy Priaulx
Gabriele Tarquini