Bakkerud, Vervisch és Habsburg is tesztel a DTM Audival

Az Audi Motorsport bejelentette, hogy ki lesz az a hat versenyző, akik december 10 és 12 közt Jerezben tesztelhetik a 2019-es Audi RS 5 DTM-et. Ralikrossz, WTCR, Super GT és F3 pilóta is került közéjük.

A ralikrosszos Andreas Bakkerud szereplése minden bizonnyal Mattias Ekström hathatós közbenjárásának is köszönhető, bár egy világbajnoki harmadik hely önmagában sem lenne rossz ajánlólevél. A Le Mans győzelem sem az, főleg ha három van belőle, és mellé még egy Japán Super GT bajnoki cím is, így Benoit Treluyer is meghívást kapott a tesztre. A 41 éves francia Super GT tapasztalatai most különösen fontosak, hiszen 2019-ben már két közös futamot is rendez a DTM és a japán sorozat.

A belga Feredric Vervischt a WTCR-ből ismerjük, és mivel csapata a WRT két privát autóval indul jövőre, nem lenne meglepő, ha ő vezetné az egyik kocsit. A mindössze 20 éves olasz Mattia Drudi is meghívást kapott. Drudi a Porsche Superkupában ment remekül, és az olasz GT3 bajnokságban is futamot nyert egy Audi R8 LMS-sel. Egy DTM szerződés komoly előrelépés lenne a karrierjében. Szintén 20 éves a dél-afrikai Jonathan Aberdein a Motoparknál versenyzett a Forma-3-ban. Három futamon is dobogóra állt ebben az évben, igaz csak 12. lett a bajnokságban. Ezzel épphogy megelőzte Ferdinand Habsburgot, aki szintén ott lesz a jerezi teszten.

foto: Audi Motorsport