Évzáró a Forma-1-ben – tablóképekkel

A Forma-1-ben az Abu Dhabi Nagydíjjal lezárult a szezon, a verseny utáni tesztet tekintsük inkább a 2019-es év nyitányának. A szezonzáró szokás szerint elkészültek az év végi tablóképek, ezeket mutatjuk meg összeállításunkban. A rendezési elv a csapatok konstruktőri sorrendben elfoglalt helye.

Mercedes:

A bajnokcsapat még Brazíliában elkészítette a kötelező fotót. Két bajnoki címmel ünnepelhettek, de Bottas szereplése némileg beárnyékolta a szezont.

Ferrari:

Néhány mosoly a tablóképen, az olaszoknak nem vigasz, hogy nagyon közel voltak a bajnoki címhez. Vettel csak második lett a bajnokságban, a csapattól távozó Raikkonen pedig két ponttal megelőzte Verstappent, így harmadik. 

Red Bull:

Harmadik hely a konstruktőri bajnokságban. Év végére feltámadtak, mai biztató a következő szezonra. Már csak Ricciardótól kellett volna szebben búcsúzniuk.

Renault:

A kép még Hülkenberg baleset előtt készült. Papíron jól mutat a bajnoki negyedik hely, de a majd 300 pontos lemaradás a Red Bull mögött már ijesztő. ha komolyan bajnokok akarnak lenni 2021-ben, akkor rengeteg munkát kell még elvégezniük.

Haas:

Annyira lefoglalta őket a Force India elleni hadjárat, hogy még tablóképet sem készítettek, ezzel a fotóval búcsúztak a szezontól. Ötödikek lettek, és elégedettek is az eredménnyel.

McLaren:

A csapat hatodik lett a konstruktőri értékelésben, de annyira lefoglalta őket, hogy ALonso távozásáról még az legutolsó PR-bőrt is lehúzzák, hogy ők sem készítettek csapatfotót, és szegény Vandoorne-ról is elfeledkeztek.

Force India:

A névváltoztatás után 52 pontot gyűjtött az istálló, amivel hetedikek lettek a bajnokságban és ez kulcsfontosságú lehet a jövőben. Már csak az a kérdés, hogy Ocon távozásával jövőre is ennyire erősek lesznek e?

Sauber:

Bármennyire is erősködik Marcus Ericsson, ezt az évet Feredric Vasseur és Charles Leclerc mentette meg. Az év végén látott remek autó a csapatfőnök remek munkájának bizonyítéka, Leclercet pedig nem kell méltatni.

Toro Rosso:

Két tablóképet is készítettek, mi azt választottuk, ahol a csapattagokon nincs sapka 😀 A Red Bull fiókcsapataként ez az év a fejlesztésről szólt. Gasly megy a Red Bullhoz, Hartley sorsa még mindig nem dőlt el. 

Williams:

Őszintén reméljük, hogy innen nincs lejjebb. Pocsék versenyzők, pocsék autó, hét pontocska az egész szezonban. Jövőre George Russell hozhat nekik lendületet, és Kubica tapasztalata és PR értéke is sokat jelenthet.