Végre megkapja a támogatást a magyar utánpótlás

Februárban írtunk egy cikket az MNASZ Kesjár Csaba Tehetségkutató programjáról. A Szövetség malmai lassan őrölnek, de végre megszületett a 2018-ra szóló pályázati kiírás.

Cikkünket akkor úgy fejeztük be, hogy megkérdezzük az MNASZ elnökét a részletekről. Kérdéseinket elküldtük, válaszokat nem kaptunk, de most a kiírással részben felszállt a füst.

11 millió forint a támogatási keret, amelyből az utánpótlás támogatást igénylők 50.000,- és 300.000,- forint, míg az eredményességi támogatást igénylők 100.000,- és 500.000,- forint közötti összegre nyújthatják be pályázatukat.

Megalakult a kuratórium is, amely a támogatásokról dönt, az elnök Oláh Gyárfás, a tagok: Major György, Móczár Péter, Michelisz Norbert. 

A pályázati felhívás itt található. A támogatás igényléséhez az űrlap itt érhető el.

A programban számításaink szerint minimum 22 versenyző kaphat támogatást, de reálisan 40-50 támogatott is lehet, ami komoly segítség a versenyzéshez. Örömteli az is, hogy a felhasználás kellően széleskörű, akár eszközökre, utazási költségre, sőt fizikai és mentális felkészítésre is fordítható.