Szabó Krisztián Rigában folytatja az ERX-ben

Második versenyére készül az Euro RX-ben a kétszeres S1600-as ralikrossz Európa-bajnok Szabó Krisztián. A váci pilóta arra számít, hogy  több szempontból is könnyebb hétvégéje lesz a loheacinál Rigában, ahol nyáron már tesztelte az EKS autóját. Ennek fényében a debütáló hétvégén szerzett második helyén is javítana.

Lettországban, Rigában zárul szeptember 15-16-án a ralikrossz-világbajnokságot kísérő Supercar Európa-bajnokság, melynek mezőnyében a két héttel korábbi franciaországi debütálás után újra ott lesz Szabó Krisztián és az EKS csapat. Krisztiánnak kellemes emlékei fűződnek a pályához, hiszen 2017-ben az S1600-ban győzött Lettországban. Idén júliusban is járt már Rigában, ahol egy lett bajnoki fordulón indult, a tapasztalatszerzéshez vásárolt Volkswagen Poloval, majd ugyanitt tesztelte az Audi S1 Supercart, amellyel jelenleg is versenyez.

„Felkészültebbnek érzem magam erre a hétvégére, mint a múltkorira, hiszen itt teszteltem két napon át az autót, tehát az Audival is ismerem a pályát, nem csupán a Super 1600-ból. Szintén segít, hogy csak két hét telt el az előző verseny óta, ezért még lendületben vagyok. Ugyanakkor ez az idő is elegendő volt, hogy érjenek bennem a dolgok, így már az elején máshogy fogok hozzáállni az egész hétvégéhez, az autóhoz, a csapathoz. Biztos vagyok benne, hogy most könnyebb lesz” – mondta Szabó Krisztián, aki csütörtökön már Rigában
tartózkodott.

„Hétvégén a DTM-es Nico Müllerrel osztozom egy sátron, aki erre a versenyre csatlakozott az EKS-hez. Ő a vb mezőnyében megy, de vele leszünk sátortársak.” – mondta Krisztián, aki azt is elárulta, hogy a nyári teszten majd három versenytávnyit ment az autóval, ami egyel korábbi fejlesztéseket tartalmaz, mint az a versenyautó, amit Ekström és Bakkerud vezet a vb mezőnyben.

A 26 éves váci pilóta első versenye az Euro RX-ben kiválóan sikerült, Loheacban kvalifikációs futamot és elődöntőt nyert, a döntőben pedig második pozícióban zárt. Erre tenne rá még egy lapáttal a hétvégén: „Remélem, hogy ugyanolyan jól sikerül, mint a múltkori. Ha a
döntőben eggyel előrébb végeznék, az hab lenne a tortán. Az a célom, hogy nyerjek, de egy jó dobogós helyezéssel és erős hétvégével már elégedett lennék…”