Széthullik a Force India?

A Force Indiáról a Magyar Nagydíj előtt derült ki, hogy csődeljárás alá vonták, ám a nyári szünetben a Lance Stroll édesapja által vezetett befektetői csoport megvásárolta a csapatot. Ekkor úgy tűnt, hogy megmenekül az istálló, de aztán jöttek az újabb hírek. Nikita Mazepin édesapja megkérdőjelezte a vásárlást, majd a spai paddockban már a Sahara név is eltűnt a kamionokról. Aztán kérdéses lett, hogy egyátalán indulhatnak e Belgiumban, majd csütörtök délután jött a hír, hogy a helyettes csapatfőnök Bob Fernley azonnali hatállyal elhagyta az istállót.

Az 50 éves Fernley a kezdetek óta dolgozott a Force Indiánál, az utóbbi időben a tulajdonos Vijay Mallya körözés miatt gyakorlatilag ő irányította a silverstone-i alakulatot. Fernley most nem önszántából távozott, Lance Stroll emberei kötöttek útilaput a talpára. Utódja az eddigi csapatigazgató Otmar Szafnauer lett, sőt csapatfőnökké nevezték ki. A technikai igazgató Andrew Green megtarthatta pozícióját.

A személyi változások érdekesek, mert még korántsem dőlt el, hogy a két multimilliárdos közül kinek a fiacskája kapja majd a legújabb játékszerét. Ha a Mazepin család jön ki győztesen az ügyletből, akkor könnyen lehet, hogy újabb változások lesznek.

Mindeközben az még mindig kérdéses, hogy elindulhat-e a Force India a hétvégi Belga Nagydíjon, mivel Strollék csak a csapat eszközeit vásárolták meg, a Forma-1-es indulási jogot továbbra is a korábbi tulajdonosok, Vijay Mallya és Subrata Roy Sahara cége birtokolja. A Force India így jogilag teljesen új csapatnak számít, ami komoly fejtörést okoz az FIA-nak, ráadásul elvesznének  az eddig gyűjtött pontjaik, amivel az év végén a bevételek elosztásánál dollármilliókat veszítenének.

foto: Force India