Dobogóval zárta a magyar versenyhétvégét Kiss Norbert

René Reinert nyerte a Kamion Eb utolsó futamát a Hungaroringen. Sacha Lenz lett a második, Kiss Norbert pedig a harmadik helyen ért célba, és ezzel másodszor állhatott dobogóra a hazai versenyhétvégén.

Az első futamon elért negyedik hely után Lenz és Reinert indult az első sorból. Norbi az ötödik helyen várta a rajtot, a mellőle induló Adam Lackót kellett maga mögött tartania a rajt után az egyes kanyarban. A gördülőrajt után Lenz maradt az élen, Lacko kívülről támadott, Kursim feltartotta Norbit, de a kettes és hármas kanyarban mindketten megelőzték a Lackóra koncentráló Steffi Halmot, és Norbi már a negyedik helyen haladt. Kursim a Mansellben Lenzet támadta meg, ám az ötös kanyarban lesodródott a külső ívre, Norbi pedig azonnal beszúrt és máris a harmadik helyen volt.

Reinert, Lenz, Kiss, Laczko volt az első négy a második kör elején. Reinert kezdett elhúzni, Lenz MAN kamionjának ereje pedig már szombaton is túl sok volt Kiss Norbi Mercedesének, így innentől azért drukkolhattunk, hogy Lenz érje utol Reinertet, és a csatájukat használhassa ki Norbi. Fél szemmel pedig a negyedik Lackót figyeltük, nehogy meglepje a 3-as rajtszámú Tankpool Mercedest.

A hatodik körben Ryan Smith agya borult el újra, és belülről a füvön megtorpedózta Steffi Halmot. Az ütközés miatt Halm kamionja kezdett füstölni, mert a megrongált lökhárító elérte a kereket, majd a kör végén ki is állt a versenyből. Smith pedig a végére megkapta a teljesen jogos büntetését az incidensért, és végül csak hetedik lett Albacete mögött.

A hetedik körben Lacko kezdte rohamozni Kiss Norbit. A folyamatos lökdösődés lelassított a párost, hátulról pedig Jochen Hahn közeledett, és egy kör alatt be is fogta őket. Két kör után azonban megállt az Iveco, a listavezető alatt a technika nem bírta a négy futamot. A hátralevő köröket már végigvonatozta az élmezőny, az utolsó körben Lacko még próbálkozott egyszer, de Norbi hárított, és ezzel megszerezte a második dobogós helyezését a Hungaroringen.