Szlovákiába megy a WTCR júliusban, Michelisz és Kiss együtt versenyez a Slovakiaringen

A Motorsport Világtanács mai ülésén hivatalosan is elfogadták, amit már mindenki kész tényként kezelt: a WTCR Argentin versenyhétvégéje elmaradt, helyette július 13 és 15 közt Szlovákiába utazik a bajnokság, ahol együtt versenyeznek majd a Kamion Eb mezőnyével.

Arra, hogy miért lett volna szükség az Argentin fordulóra persze nem válaszol a rendezőcsapat, mert a Citroen és Jose Maria Lopez távozásával már csak Guerrieri érdekelt a dél-amerikai országban. Miatta pedig kár lenne hosszú hetekig utazni, így Szlovákia után Kínába hajókázhat a mezőny, ahol egy új, és persze az első hírek alapján pocsék pályán versenyezhetnek majd Ningbó után. 

A Slovakiaring hazai szempontból tökéletes helyszín, a magyar versenyzők jól ismerik, és így a három magyar WTCR versenyző mellett Kiss Norbiékat is meg lehet nézni ugyanazon a hétvégén. Ráadásul a program sem lesz unalmas, mert a két WTCR időmérő és a három futam mellé tárul még a két kamionos időmérő és a négy kamion futam.

Időtervet ne is keressen senki, még a portugáliai hétvége menetrendjéről is csak egy szűkszavú hírt adott ki a Ribeiro vezette társaság. A lényeg, hogy azon a hétvégén nem lesz Forma-1, így csak a DTM-mel ütközhet valamelyik verseny. Az eddigi tapasztalatok alapján nem lennénk meglepve ha sikerülne azzal is egy időpontra tenni a WTCR futamokat… Azzal az aprósággal pedig ne is foglalkozzunk, hogy azon a hétvégén foci-vb döntő lesz, Ribeiro és csapata sem törődik vele. Néha komolyan az az érzésünk, hogy ebben az évben végre hiába a sok résztvevő, szándékosan tönkre akarják tenni a sorozatot.