Kiss Norbi: dobogó és negyedik hely vasárnap Misanóban

A szombati kizárás és az azt követő ötödik hely után vasárnap egy harmadik és egy negyedik helyezést szerzett Kiss Norbert a Kamion Eb misanói versenyhétvégéjén, így az év első helyszíne után hatodik az összetettben.

A vasárnapi kvalifikáción a második leggyorsabb időt futotta Kiss Norbert, aki így egy helyet javított szombati időmérős pozícóján, pedig a napot a biztonság kedvéért mérlegeléssel kezdte a csapat, nehogy megismétlődjön a vasárnapi kizárás, amikor a megengedett 5300 kilogrammnál könnyebb volt e versenykamion. A csapat ezúttal biztosra ment, és a biztonság kedvéért 45 kilogrammos súlyt csavarozott a Mercedes alvázára.


Norbi így az első sorból rajtolhatott a harmadik futamon, ám rajt után Stephanie Halm megelőzte őt, és visszaesett a harmadik helyre. Ezt a pozíciót azonban már a verseny végéig megtartotta, és így harmadikként intette le őt a kockás zászló. “A rajtnál Hahn és a csapattársa összejátszott, nem tudtam jól eljönni, visszacsúsztam a harmadik helyre. Utána viszont már nem volt semmi gond, a 45 kilós súllyal jobb időket mentem, mint tegnap a könnyebb kamionnal” – mondta Kiss a leintés után.


A negyedik, fordított rajtrácsos futamon a hatodik helyről indult a Tankpool24 magyar versenyzője, mivel az előző verseny első nyolc befutója fordított rajtsorrendben indult. A szombathelyi pilóta két helyet javítva negyedikként ért célba. “Tudtam előzni, szerencsére sehol nem keveredtem csetepatéba, így be tudtam jönni a negyedik helyen. Sajnálom, hogy egy szerencsétlen hiba miatt elvették a szombati harmadik helyemet, fontos pontokat veszítettünk. Ha megtarthattam volna azt a 12 pontot, akkor most összetettben nem a hatodik, hanem a második lennék. De az autóversenyzésben nincs volna, el kell fogadnunk, hogy ez van, és menni előre. Három hét múlva a Hungaroringen lehet majd javítani. Összességében természetesen elégedett vagyok, hiszen látszik, hogy versenyképesek vagyunk, és elérhető közelségben van a dobogó.

A misanói negyedik futamot Ryan Smith nyerte az Oxxo Racing kamionjával, azzal az autóval amivel Kiss Norbi két alkalommal is Európa-bajnok tudott lenni. A brit pilóta a vasárnapi első versenyen nyolcadik lett, így a hétvége utolsó futamán a poleból indult, végig ott is maradt, így a szombati kudarc után, amikor (12. hely, majd baleset a második versenyen), győzelemmel fejezte be a magyar csapat, amelyik érdekes módon nem az Oxxo Racing csapattal nevezett a bajnokságba, hanem a GFS Motorsport színeiben indul.

A Kamion Európa-bajnokság állása az első versenyhétvége után:

foto: Kiss Norbi Media