A Citroen kidobta Kris Meeke-t!

A Citroen Racing azonnali hatállyal menesztette a Kris Meeke – Paul Nagle párost, így a duó már a Szardínia Ralin sem indul.

A nagyszámú ütközés miatt, amelyek egy része különösen súlyos volt, és a versenyzők biztonságát is veszélybe sodorta, és ez a kockázat már nem fér be a sport keretei közé, így a Citroen Racing úgy döntött, hogy megszünteti Kris Meeke és Paul Nagle részvételét a 2018-as WRC bajnokságban. A döntés már a Szardínia Ralit is érinti, és hamarosan bejelentjük a csapat új felállását a hátralevő szezonra. A Craig Breen – Scott Martin és a Mads Ostberg – Torstein Eriksen párosok nevezése továbbra is él Szardíniára – áll a csapat közleményében.

Nem volt könnyű döntés, mert a pilótát és a navigátort is érinti, de ez a döntés a biztonságon alapul, és csapatvezetőként ez volt a legfőbb aggályom” – fűzte hozzá Pierre Budar csapatvezető.

Meeke menesztése nem túl nagy meglepetés, a sorozatos balesetek után várható volt, hogy előbb utóbb útilaput kötnek az északír versenyző talpára. Meeke és Nagle legutóbb a Portugál ralin szenvedtek hatalmas balesetet, kis híján komoly sérüléseket szenvedtek, amikor a C3 WRC-vel a fák közé csapódtak.