Markelov alaposan beszólt a Red Bullnak

A Forma-2-ben versenyző orosz Artem Markelov alaposan odamondogatott a Red Bullnak miután megkérdezték tőle, hogy beülne e a Toro Rossóba, Brendon Hartley helyére.

“Ha a Renault igent mond, elképzelhető, de saját akaratomból nem ülnék a Toro Rossóba. Ismerem Dr. Markót, és azt, hogy hogyan teszi tönkre a fiatal versenyzők karrierjét, és nekem erre nincs szükségem. Ráadásul arról is pletykálnak, hogy Christian Horner elhagyhatja a Red Bullt, a csapat pedig kiszállhat a Forma-1-ből. Ezek csak híresztelések, de nem tudom milyen kilátásaim lehetnének a Red Bullnál vagy a Toro Rossonál” – mondta a Sport FM-nek Markelov. Abban biztosak vagyunk, hogy ez után a nyilatkozat után sok babér nem terem neki a két csapatnál, sőt a Renault és a Red Bull közötti kapcsolatot sem fogja javítani, hogy a franciák által támogatott pilóta ilyen nyilatkozatot tett.

Eközben továbbra is kérdéses Brendon Hartley jövője. Helmut Marko kategorikusan cáfolta, hogy Hartley távozna, és esetleg Pascal Wehrlein lépne a helyébe, ugyanakkor a Toro Rosso vezetője, Franz Tost azt elismerte, hogy a csapat érdeklődik a Honda által pártfogolt Nirei Fukuzumi iránt.

foto: fiaformula2.com, Toro Rosso