Kiss Norbiék egy lépéssel közelebb a Mercedes gyárhoz

A Mercedes wörthi gyárában ma bemutatkozott a Tankpool24 2018-as csapata, ahol Kiss Norbert mellett Steffen Faas vezeti majd a feketére változott versenykamionokat. A cél továbbra is a futamgyőzelem, és az év végi dobogó.

Már a Nagy Futamon is láthattuk, hogy Kiss Norbi versenykamionja idén feketére változott, és az éles szeműek azt is észrevették, hogy a szponzorfeliratok is újak lettek. A támogatók közt megjelent a Mercedes kamionos közössége a Roadstars, amivel a gyár egy lépéssel közelebb került a kamionos csapathoz.

Ez az együttműködés azt jelenti, hogy a gyár még hangsúlyosabb szerepet vállal a csapat életében” – mondta Kiss Norbi a race1.hu-nak a bemutató után. “Egy újabb lépéssel közelebb kerültünk a gyárhoz. Támogatnak, segítenek bennünket, hogy még jobb eredményeket érhessünk el. Annak különösen örülök, hogy itt lehetünk a Mercedes gyárban, és itt mutathatjuk be az idei csapatfelállást, ez megerősíti azt, hogy egyre több figyelmet kapunk, és elismerik azt a munkát amit eddig végeztünk.”

A bajnokság május 26-27-én kezdődik Misanóban, ahol már az első hétvégén futamgyőzelemre számít Norbi, bár az elvárásokat tekintve több okból is óvatosan nyilatkozik.

“Még mindig nem vagyunk teljesen gyári csapat, és ez a támogatás nem azt jelenti, hogy mindent megkapunk, amit csak kérünk, például a motorunk is még a régi lesz, de egy picit bővülnek a csapat lehetőségei. Ezt ki is használjuk, fejlesztünk a motoron és a futóművön is,  és a tavalyi önmagunkhoz képest egy kicsit újra tudunk majd megint előrelépni. A Kamion Európa-bajnokság technikai szabályai azonban nagyon nyitottak, így azt, hogy a többiek mennyit léptek előre, majd csak Misanóban látjuk meg.”

Norbi új csapattársat is kapott. Ismét egy német pilótával versenyeznek majd együtt. A 35 éves Steffen Faas tavaly a Schawabentruck Ivecójával már versenyzett a Nürburgringen és a Slovakiaringen, mindkét alkalommal pontszerző helyen végzett, de KTM X-Bow-val, Volkswagen Poloval és Seat Leonnal is versenyzett a pályafutása során.

Már voltunk egy közös teszten, és azt gondolom, hogy nagyon jól ment, és a régi csapattársamnál jobb eredményekre lesz képes, és ez tovább erősít minket. Hozzám képest nyilván még gy pici lemaradásban volt, de még van ideje megszokni, és tanulni az új kamiont.

Misano után azonnal a Hungaroringre jön a bajnokság, az idei versenynaptárban a korábbi augusztus végi időpont helyett június 16-17-én szerepel a magyar hétvége.

Remélem, hogy még több szurkolónak alkalmas lesz ez az időpont, így többen kijönnek majd szurkolni, mint augusztus végén. Abból a szempontból érdekes lesz, hogy a szezon elején leszünk, és még nem látjuk teljesen az erőviszonyokat, de az biztos, hogy mindent megteszek majd azért, hogy újra győzelemmel háláljam meg a szurkolást” – fogadkozott Norbi, majd azt is hozzátette, hogy a bajnokság idén is nagyon szoros lesz, és az élmezőnyben továbbra is Adam Lacko, Jochen Hahn és Antonio Albacete lesz a nagy ellenfél.

foto: tankpool24