Herczigék előkelő rajtszámot kaptak a Kanári-szigetekre

A magyar bajnok remek szezonkezdésére az ERC szervezői is felfigyeltek, így az Eb május első hétvégéjén rendezett második versenyére a 3-as rajtszámot adták Herczig Norbiéknak. Rajtuk kívül a megszokott magyar kontingens indul a versenyen, Botkáék a 12-es, Érdiék a 29-es rajtszámmal.

Magam sem tudom miért soroltak ennyire előre minket, de nagyon nagy megtiszteltetés” – mondta Herczig Norbert a race1.hu-nak, amikor az Eb előkészületekről beszélgettünk. Azt is megerősítette, hogy továbbra is kitartanak az eddigi stratégia mellett, azaz a cél most is a tanulás lesz, de persze ha újra ott találják az egyik előkelőbb pozícióban, Norbi nem fogja elvenni a gázt.

Botka Dávidék a 24 R5-ös autó közepére kerültek, de a lényeg az, hogy az Azori-szigeteken rommá tört Skoda újra versenyképes. Érdiék kategóriája szokás szerint nagyon karcsú, mindössze három Mitsubishi és két Subaru alkotja az ERC2 mezőnyt. Az ERC3-ban viszont 13 páros nevezett. 

A Kanári-szigeteken 14 gyorsaságit kell teljesítenie a mezőnynek, amelynek össztávja 202 kilométer. Az összekötő szakaszok hossza 400 kilométer lesz, így a verseny teljes távja 600 kilométer. 2017-ben Lukyanuk nyerte a versenyt, Kajetanowicz és Magalhaes előtt.

A nevezési lista itt olvasható.