Itt a harmadik Zengő Cupra – Jedlóczky L Márk versenyez vele a TCR Europeban

A JLG Motorsportnak a tavalyi versenyszezon végén komoly döntést kellett meghozni a 2017-es tapasztalatok alapján: azt, hogy Jedlóczky L Márk, hol folytathatná versenyzői pályafutását melyhez számos szempontot kellett mérlegelniük kellett. Egyrészt a csapat anyagi lehetőségeihez mérten elérhető szakág és versenysorozat kiválasztásával, másrészt, hogy ez olyan legyen ahol a lehető legjobbak a körülmények versenyzőjük szakmai fejlődésére és magas sportértékű eredmények elérésének lehetőségére, illetve amelyben akár több éven keresztül átfogóan is lehet tervezni a részvétellel. Végül a TCR Europe bajnoki sorozatára esett a választás, mely a WTCR megalakulása és hivatalos FIA világsorozattá válása után a TCR legrangosabb nemzetközi versenysorozata lesz idén. Ráadásul a TCR Europe izgalmas klasszikus európai versenypályákon zajlik, és ami szintén nagyon fontos, hogy lesz hazai futama is a Hungaroringen.

A következő kihívás az az autóválasztás volt. Több márka is felvetődött többféle konstrukcióban. Felmerült egy használt versenygép megvásárlása és felújítása saját üzemeltetéssel, valamint több hazai és külföldi csapatnál bérlési konstrukcióban, természetesen mindegyik variációnak az összes várható előnyével és hátrányával együtt.

Végül Zengő Zoltántól érkezett egy meghívás egy beszélgetésre ahol kiderült, hogy a SEAT Sport műhelyében ott pihen még egy vadonatúj a magyar csapat számára készített CUPRA TCR, és lehetőség volna ennek a megvásárlására. Ráadásul a Zengő Motorsport csapatfőnöke felajánlotta, hogy a TCR Europe futamokra biztosítja az autó üzemeltetéséhez szükséges minden feltételt és személyzetet a JLG Motorsport technikai partnereként.

Szerencsére a támogatók és partnerek is óriási lelkesedéssel fogadták a lehetőséget és hamar összejött a keret az új versenygép megvásárlásához. Így jövő hét elején megérkezik hozzánk a JLG Motorsport történetének első igazi vadonatúj gyári versenyautója a CUPRA TCR, amivel versenyzőnk Jedlóczky L Márk részt vesz a TCR Europe bajnoki sorozatában 2018-ban.

Az első májusi francia EB futam előtt, teszt jelleggel rajthoz állnak a CUPRA-val az MNASZ Autós Gyorsasági OB és az FIA CEZ sorozat nyitófutamán a jövő hétvégén a Hungaroringen a WTCR betétfutamain, majd a Nagy Futamon is találkozhatnak a csapattal az autósport rajongók Budapest belvárosának utcáin.

foto: JLG Motorsport