Egy túraautós legendával jön az Alfa a WTCR-be

Fabrizio Giovanardi lesz az egyik Alfa Romeo egyik pilótája, a csapat pedig a Team Mulsanne néven indul majd a WTCR-ben, hozta nyilvánosságra a Romeo Ferraris. A másik pilótájuk neve még mindig titok.

Stílusosan az 51 éves olasz versenyző vezeti vissza a márkát a túraautós világsorozatba, ahol utoljára 2005-ben láthattunk Alfát. AKkor Giovanardi négyszer állt a dobogó tetején, és legjobb alfásként a harmadik helyen zárt a 156-ossal. Előtte versenyzett formaautókkal, a DTM-ben, az ETCC-ben, a BTCC-ben, a V8 Supercarban. 1987 óta tartó pályafutásában összesen 10 bajnoki címet szerzett. Bár tudása az utóbbi években egy kicsit megkopott, de nem kétséges, hogy erősödik vele a bajnokság. 

“Köszönöm mindenkinek a Romeo Ferrarisnál, akik segítettek, hogy ez a megállapodás létrejöjjön 2018-ra. Élvezetes volt vezetni az Alfa Romeo Giulietta TCR-t, meggyőző volt az autó. Számomra ez lesz a visszatérés a nemzetközi porondra, de a rajongásom és az éhségem a győzelemre nem csillapodott. Monzában kaptam meg a lehetőséget, hogy elinduljunk ezen a közös úton, és remélem, sok örömöt szerzek majd azoknak, akik a Romeo Ferraris oldaláról részt vesznek a Giulietta TCR programban” – mondta Giovanardi.

 

“Az, hogy Fabrizio velünk van kulcsfontosságú eleme lesz a programunknak. 2018-ban a legmagasabb szinten versenyzünk, ez komoly előrelépés a Romeo Ferraris valamint a Team Mulsanne számára, hiszen rangos márkák és csapatok ellen szállunk majd harcba. A mi részünkről, sokat fejlődtünk az Alfa Romeo Giulietta TCR-el, és nagyon hasznos visszajelzéseket kaptunk Fabriziótól Monzában, ezzel valóra vált mindaz, ami eddig csak az álmunk volt. De nem élünk csodaországban, tudjuk, hogy száz százalékot kell nyújtanunk, ha versenyképesek szeretnénk lenni egy olyan csúcsbajnokságban, mint a WTCR” – mondta Michela Cerruti, a Romeo Ferraris ügyvezetője.

 

A WTCR eddig nyilvánosságra hozott résztvevői 2018-ban:

Denis Dupont Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Aurélien Panis Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Nathanael Berthon Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Frederic Vervisch Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Jean-Karl Vernay Audi RS3 LMS  Team WRT
Gordon Shedden Audi RS3 LMS  Team WRT
Tiago Monteiro  Honda Civic Type-R  Boutsen-Ginion Racing
Tom Coronel  Honda Civic Type-R  Boutsen-Ginion Racing
Michelisz Norbert  Hyundai i30N TCR  BRC Racing
Gabriele Tarquini  Hyundai i30N TCR  BRC Racing
Rob Huff  Volkswagen Golf GTI  Sebastien Loeb Racing
Mehdi Bennani  Volkswagen Golf GTI  Sebastien Loeb Racing
Thed Björk Hyundai i30N TCR Yvan Müller Racing
Yvan Müller Hyundai i30N TCR Yvan Müller Racing
Esteban Guerrieri Honda Civic Type-R Münnich Motorsport
Yann Ehrlacher Honda Civic Type-R Münnich Motorsport
Fabrizio Giovanardi Alfa Romeo Giulietta TCR Team Mulsanne
? Alfa Romeo Giulietta TCR Team Mulsanne
John Filippi Cupra TCR Campos Racing
Aurelien Comte Peugeot 308 TCR DG Sport Competition
Mat’o Homola Peugeot 308 TCR DG Sport Competition