Ficza Feri is a ralikrosszt választotta – Húsvétkor a Rabócsiringen láthatjuk először

Megjelent a Húsvéti Ralikrossz Parádé nevezési listája, és a tradicionális versenyen Ficza Ferenc is elindul a Rabócsiringen, ráadásul egy új kupasorozatban!

A Mazda MX-5-ről sok dolog eszünkbe juthat, de a ralikrossz eddig nem volt közöttük. Mostantól azonban erre is gondolni kell majd, mert elindul a Mazda MX-5 kupa. Már maga za utó is elég lenne a sikerhez, de az indulók listája is impozáns, a WTCC után itt biztosan láthatjuk  Ficza Ferencet, korábbi Supercars pilóta Hangodi Zoltánt, az Astra bajnok Szabolcs Róbertet, vagy a tavalyi Super1600-os zóna bajnok Gerencsér Dávidot is. Összesen tíz autó adta le a nevezését a húsvéti szezonnyitóra.

Természetesen a megszokott kategóriák is ott lesznek a pályán, élükön a Supercars mezőnnyel.  Alaposan felkavarodott a hazai bajnokság, több versenyautó is gazdát cserélt az új szezonra, azt pedig már tavaly láttuk, hogy Kárai Tomi új Audija brutálisra sikeredett. Kárai előző Audijával elvileg Mózer Attilát láthatjuk majd idén (igaz a nevezési listán még a Fabia szerepel), akinek nem titkolt szándéka ebben az esztendőben, hogy a teljes magyar ralikrossz bajnokság mellett az Európa Bajnokságon is helyt álljon. Mózer korábbi méregerős Skodájában Vass Zolit láthatjuk majd. Spiztmüller Csaba sem unatkozott a télen, egy új Skoda Fabia R5 alapjaira kezdett új versenyautót építeni. Autója csak a szezon második felére készül el, azonban bizonyos új fejlesztéseket régi autójával is tesztel Húsvétkor. Ha már új autó, akkor a sokszoros osztrák bajnok, Alois Höller sem maradhat le, aki hosszú évek után leváltotta régi Focusát, egy újra. Az örökös bajnokunk Kotán Peti (Ford Escort) sem hiányozhat majd a mezőnyből, aki a fent említett technikák mellett már csak rutinjában és szerencséjében bízhat, hogy lépést tud e tartani riválisaival. Harsányi Zoli Mitsubishi Lancer EVO X versenyautója csalódást okozott a tavalyi évben, a hírek szerint idén ez változni fog, erősebb lesz a motor és remélhetően ismét láthatjuk majd önfeledten mosolyogni sokszoros magyar bajnokunkat.  A mezőnyben még két Mitsubishi Colt is feltűnik, az egyik a már ismert Vass Zoli féle Colt Bakonyi Csaba irányításával, a másikat pedig Papp Lajos terelgeti majd.  

A pályafejlesztések során megnövekedett aszfaltfelület legnagyobb nyertesei a Super1600 kategória versenyzői, akik közt kisebb Eb csata is várható, hiszen többen is indulnak a nemzetközi mezőnyben is. Nehéz lenne megtippelni ezen futam végkimenetelét, de az biztos, hogy Marton Gergő (Skoda Fabia) a Volland Racing versenyzője, és a tavaly októberi futamgyőztes cseh pilóta, Josef Šusta (Skoda Fabia) között nagy csata várható. Szíjj Zsolt (Suzuki) szintén rutinos EB pilótaként riogatja majd az esélyeseket, miként Ferjáncz András is, aki most fog debütálni vadonatúj Ford Fiestájával. Ebben a kategóriában indul még a hazai pályát élvező Móricz József is Skoda Fabiájával, és a cseh Tomas Krejcík Skoda Citigóval.

SuperTouringCars +2000-ben az osztrák bajnok Karl Schadenhofert reméljük megszorongatja Vámosi Tibor, Csendes Zsolt és az Ascona utólagos nevezésében pedig erősen reménykedünk. A -2000-seknél a legnagyobb esélyes a „verhetetlen” cseh pilóta, Roman Castoral, de az ő skalpjára Csirmaz Brúnó már régóta vadászik, engedtessék meg, hogy a ezúttal feladjuk pártatlanságunkat, és Brúnó sikerének szorítsunk.

A Húsvéti Ralikrossz Parádé eddig beérkezett nevezései:

2018. 04. 01-02 Rabócsiring