A Peugeot is megérkezett a WTCR-be

Januárban már rebesgették, és most hivatalossá vált, hogy a DG Sport Competition egy Peugeot 308 TCR-rel indul a WTCR-ben, a versenyzőjük pedig Aurelien Comte lesz. A csapat szerződtette Eric Neve-et is, aki korábban a Chevrolet sikereinek volt az egyik kulcsembere.

A francia versenyzőt még 2013-ból ismerjük, amikor az ETCC-ben Ficza Ferivel és Nagy Norbival versenyzett együtt, és az évet a második helyen zárta. Később versenyzett a Peugeot RCZ kupában, majd a Peugeot 308 Racing Cup változatával a TCR Benelux sorozatban is indult. Aktívan részt vett a Peugeot 308 TCR fejlesztésében, így nagyon jól ismeri az autót.

“Részt vettem mindkét autó fejlesztésében, és megerősíthetem, hogy a 2018-as autót össze sem lehet hasonlítani az elődjével. A motor, a karosszéria és az aerodinamika is óriásit fejlődött. Persze a BOP teszt majd kiegyenlíti az esélyeket, így érdemes lesz megvárni a barcelonai kollektív tesztet, a hónap végén, hogy pontosabban lássuk az erőviszonyokat. Abban azonban biztos vagyok, hogy a Peugeot 308 TCR erős szereplője lesz a bajnokságnak.” – nyilatkozta Comte, és azt is hozzátette, hogy egy álom vált valóra azzal, hogy a sorozatban indulhat.

 

Hiányzott a versenypálya. A bajnokság egyik szervezőjeként a szabályalkotásban és komoly stratégiai döntések meghozatalában vettem részt, de most újra szeretném érezni az adrenalint és a versenyek élményét egy csapat tagjaként. A DG Sport Competitionnak köszönhetően kaptam egy lehetőséget, és szeretném őket maximálisan támogatni a történetük most induló új fejezetében. 2005-ben mi voltunk a WTCC újszülöttjei a WTCC-ben, küszködtünk a riválisok ellenében, és a szervezettségünk sem volt az igazi. De ez a törékeny kezdet sem akadályozott meg bennünket abban, hogy később három egymást követő vb címet szerezzünk. Nem állíthatom, hogy a DG Sport is ezen az úton jár majd, de kívánom, hogy így legyen. Ismerem Christian Jupsin and Alain Georges csapatának kvalitásait, és azt is tudom, hogy az én tapasztalatommal mit nyújthatok nekik. Ezen a szinten minden részlet számít, mindent figyelembe kell venni, és ha van egy tökéletes autód a rajtrácson, akkor a versenyzőid is a maximumot tudják nyújtani. Örülök, hogy újra használhatom ezt a képességemet, és végre újra elővehetem a csokornyakkendőmet” – mondta Eric Neve, aki utolsó mondatával arra a szokására utalt, hogy a WTCC-ben, ha egyik versenyzője megszerezte a pole pozíciót szombaton, akkor másnap csokornyakkendőben érkezett a pályára. Most azt ígéri, hogy a táskájában ebben a szezonban is minden versenyen ott lesz az a nyakkendő.

Comte csapattársát a későbbiekben nevezik majd meg, mert várhatóan a DG Sport is két versenyzővel indul. Sok idejük már nincs, a WTCR április 7-én kezd Marokkóban.

A WTCR eddig nyilvánosságra hozott résztvevői 2018-ban:

Denis Dupont Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Aurélien Panis Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Nathanael Berthon Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Frederic Vervisch Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Jean-Karl Vernay Audi RS3 LMS  Team WRT
Gordon Shedden Audi RS3 LMS  Team WRT
Tiago Monteiro  Honda Civic Type-R  Boutsen-Ginion Racing
Tom Coronel  Honda Civic Type-R  Boutsen-Ginion Racing
Michelisz Norbert  Hyundai i30N TCR  BRC Racing
Gabriele Tarquini  Hyundai i30N TCR  BRC Racing
Rob Huff  Volkswagen Golf GTI  Sebastien Loeb Racing
Mehdi Bennani  Volkswagen Golf GTI  Sebastien Loeb Racing
Thed Björk Hyundai i30N TCR Yvan Müller Racing
Yvan Müller Hyundai i30N TCR Yvan Müller Racing
Esteban Guerrieri Honda Civic Type-R Münnich Motorsport
Yann Ehrlacher Honda Civic Type-R Münnich Motorsport
? Alfa Romeo Giulietta TCR ?
? Alfa Romeo Giulietta TCR ?
John Filippi Cupra TCR Campos Racing
Aurelien Comte Peugeot 308 TCR DG Sport Competition