Erős lesz a Ralikrossz-vb, de kevés versenyző adta le a nevezését

Megjelent a Ralikrossz-világbajnokság nevezési listája, amelyen csak 15 versenyző neve szerepel, ám köztük nyolc korább futamgyőztes, és három korábbi világbajnok is ott van, így az élmezőny pokoli erős lesz.

A várakozásoknak megfelelően, ott van a bajnokcsapat Volkswagen, Johann Kristofferssonnal és Petter Solberggel. A kihívók közt megjelent az idén már teljesen gyári Peugeot, Sebastein Loeb és Timmy Hansen alkotja a gyári istállót, míg Kevin Hansent függetlenként nevezték, ám a háttér természetesen nála is gyári. Hasonlóan erős csapat az Ekström istálló, új Audikkal és immár csak a ralikrosszra koncentráló csapatvezetővel, aki mellett Andreas Bakkerud a másik pilóta. 

Egyelőre tagadják, de forrásaink szerint az elismertnél komolyabb a gyári háttér Marcus Grönhol csapatánál. Ők két i20-as Hyundaijal indulnak, a versenyzők Niclas Grönholm és Timur Timerzyanov lesznek. 

Két valóban privát alakulat az Olsbergs MSE és a GRX. Előbbi két Fiestával indul, Kevin Ericssonnal és Robin Larsonnal. A GRX két új fejlesztésű Renault Megane-nal áll majd rajthoz, amit csak azért nem írunk le előre, mert a Prodrive reszelgette az autókat egy teljes éven keresztül. Feltételezve, hogy a korábbi minis kudarcból okult a Prodrive, és kétszer nem lépnek ugyanabba a folyóba, kíváncsiak leszünk mire megy majd a francia autókkal Guerlain Chicherit, és Jerome Grosset-Janin.

A privát indulók közt az ifjabbik Hansen mellett ott van még a Sebastien Loeb Racing egy Peugeot 208-assal, ami hiába lesz jó, Gregoire Deoustier egyelőre pénzzel még mindig sokkal jobban áll, mint tehetséggel. A harmadik privát Janis Baumanis lesz, ő a STRAD Ford Fiestájával adta le nevezését.

Magyar versenyző egyelőre nincs a mezőnyben, Szabó Krisztiánnal viszont már beszélgettünk, hamarosan megjelenik az interjú itt a race1.hu-n, ahol részletesen mesél a terveiről.

2018 WorldRX Entry list - Teams & Drivers

A 2018-as Ralikrossz-világbajnokság 12 versenyt tartalmaz, az első hétvégét április 14-15-én rendezik Barcelonában.

foto: fiaworldrallycross.com, Peugeot