Kajetanowicz új navigátorral versenyez 2018-ban

Kilenc együtt töltött év után elválnak Kajetan Kajetanowicz és Jaroslaw Baran útjai, és ez azt jelenti, hogy az ERC elmúlt három évének bajnoka biztosan új navigátorral kezdi majd meg a 2018-as szezont.

A páros közös története még 2009-.ben kezdődött, amikor a Raid Lotos Batic Cup versenyen az N-es Subaruba Kaetanowicz mellé beült Baran. Azon e versenyen ötödikek lettek, év végén pedig negyedik helyen végeztek a lengyel bajnokságban. Egy évvel később már jöttek a sikerek, lengyel bajnoki cím, és egy ERC győzelem a Raid Polskin. Ettől kezdve bérelt helyük volt a lengyel bajnokság élén, sorozatban négyszer hódították el a címet. 2014-ben már teljes szezont futottak az európai bajnokságban a Fiesta R5-tel, és év végén negyedikek lettk, aztán jött az újabb sorozat, három éven át legyőzhetetlenek voltak a bajnokságban.

Kaetanowicz ma jelentette be, hogy a decemberi Barbórka Ralin megszerzett győzelmük volt az utolsó közös verseny, ott egy Fiesta WRC-vel diadalmaskodtak. 

“Ketten együtt mindent megnyertünk amiről csak álmodtunk, talán egy kicsit többet is” – áll a közleményükben. “81 ralin indultunk, ebből 31-et megnyertünk, és 50 alkalommal végeztünk a dobogón. A lengyel bajnoki futamokon és az Eb-n 308 szakaszgyőzelmet szereztünk, négy hazai bajnoki cím mellé tavaly a sorozat történetében először három egymást követő évben Európa-bajnokok lettünk. Egyetértésben hoztunk döntéseket az évek során, az utolsó pedig egy új jövőt nyit meg előttünk. Az új kihívásokat már külön teljesítjük.”

A címvédő tehát mindenképpen új navigátorral indul a bajnokságban, és ez kicsit csökkenti az előnyüket. Az eddig nyilvánosságra hozott indulók alapján szép tűzijáték várható az ERC-ben!