Beérett a McLaren, Alonso nyerte a harmadik tesztnapot!

A spanyol világbajnok megtörte az átkot és szerdán nemhogy a leggyorsabb volt, hanem mindenki másnál több kört tett meg a barcelonai pályán: a statisztika szerint tizenegyet, de mért köre csak neki volt (kettő), így a 2:18.545-ös idővel ő lett az első a harmadik tesztnapon.

A meteorológusok nem tévedtek, havazás fogadta a csapatokat a szezon előtti teszt harmadik napjának reggelén. A délelőttöt a csapattagok hóemberépítéssel töltötték, a pilóták nyilatkoztak, Ricciardo énekelt, a csapatvezetők pedig kötélhúzással töltötték az időt: arról vitatkoztak, hogy pénteken legyen e teszt vagy sem. A fene nagy demokráciában persze jött egy (vagy kettő) vétó, így minden maradt a régiben, és délben a zöld zászló is libbent, elkezdődött a tesztnap. Bezzeg Bernie idejében a főnök megmondta volna mi lesz és punktum.

Az esővé változott havazásban senki sem merészkedett a pályára, majd kora délutántól a leintésig Alonso, Ricciardo, Hartley, Ericsson és Kubica néhány installációs körrel próbált úgy tenni mintha vadul tesztelnének. A végére Alonos talán poénból, talán a PR kedvéért nem a boxba kanyarodott, hanem befejezte a kört, így a kockás zászló az első mért kört is jelentette. Holnap talán jobb idő lesz.