Cupra névre vált a Seat a WTCR-ben

Barcelonában jelentette be a Seat, hogy a jövőben a Seat Leonok Cupra néven versenyeznek majd, ezzel már márkanévként használja majd az eddig sportos modelleket jelölő nevet a cég.

“A Cupra egy nagy lehetőség a SEAT, és az ügyfeleink számára, és üzleti szempontból is. Ez az egész projekt egy olyan csapat álmának a megvalósulása, amely szeretné az autórajongók egy új csoportját elérni. Célunk, hogy a Cupra márka a következő 4-5 évben megduplázza eladásait, az üzleti modellünk pedig négy pilléren alapul: az értékesítésen, a partnerkapcsolatokon, a versenyzésen, és a terméken” – mondta Wayne Griffiths a SEAT értékesítésért és marketingért felelős alelnöke. 

Mindez érdekes helyzetet hoz magával, mert egy új márka bevezetésénél a gyártók általában sokkal jobban odafigyelnek a sportos projektekre is. Ez a helyzet a Hyundainál az N márkanévvel, és most már a SEAT esetében is a Cuprával. Kíváncsian várjuk ki indul majd a Cuprával, mert a kiemelt gyári támogatást szinte biztosra vesszük. Szurkolói szempontból ez azt jelenti, hogy még erősebb lesz a bajnokság!