Bemutatkozott az új Sauber Alfa Romeo

A Sauber leleplezte új versenyautóját, amelyben az Alfa Romeo névre hallgató Ferrari motor dolgozik, a versenyzők pedig Charles Leclerc és Marcus Ericsson lesznek.

Az új autó egyik érdekessége, hogy a glórián is megjelentek az aerodinamikai módosítások, és Joerg Zander technikai igazgató gyorsan le is szögezte a bemutatón, hogy gyökeresen megváltozott az autó a tavalyi modellhez képest. Mondjuk szép is lenne, ha nem ezt mondaná, hiszen nyilvánvalóan el kell határolódni a 2017-es csődtömegtől.

A C37-esen az új orrkúp, a módosított oldalsó beömlők, a megváltoztatott airbox, az oldalsó beömlők feletti széles szárny hasonló megoldás, mint amit az eddig bemutatott autókon láttunk, de a hiába a fejlesztések, az Alfa vörös szín, az Alfa Romeo logókkal kapásból 10 km/h-val gyorsabbnak mutatja az egyenesben a Saubert. 🙂

A csapat a bemutatót alaposan előkészítette, új szponzorokat is bejelentettek. A szemüveggyártó Carrera, a sportszerekben és sportruházatban érdekelt Kappa, és a luxusórákat gyártó Richard Mille valamint a telekommunikációs óriás Claro is csatlakozott a csapathoz.

foto: Alfa Romeo Sauber F1 Team