Bemutatták a Williams FW41-et

Bemutatta idei versenyautóját a Williams, bár azt az elsőéves F1 rajongók is jól tudják, hogy a most kivetített gép (mert a valóságban nem volt a rendezvényen), csak nyomokban hasonlít majd ahhoz, amivel a pályára gördülnek Melbourneben.

Komplett hülyét csinálnak a médiából a Forma-1-es istállók. Kezdődött a Haas renderelt képeinek nyilvánosságra hozatalával, majd folytatódott a Williams Londonban tartott nagyszabású eseményével, ahol minden fontos F1-es szereplő ott volt, csak a versenyautó hiányzot… azt ugyanis kivetítették a falra, így aki a neten követte az eseményeket jobb minőségű képeket láthatott az autóról, mint az illusztris vendégek.

Nagyszerű szónoklatok is elhangzottak, olyan magvas gondolatokkal, mint “A csapat egy nagyon különböző aerodinamikai koncepciót követett, mely jelentős mértékben javíthatja az aerodinamikai teljesítményt.” , vagy Az aerodinamika, a felépítés és a tömeg a három fő tényező egy Forma–1-es autó tervezésénél.” Hát ki gondolta volna, mint ahogy az sem volt nagy meglepetés, hogy kijelentették, hogy abban bíznak, hogy javulni fognak idén.

De a vitriolos mondatok után jöjjenek a lényegi részek. Valóban sok változás figyelhető meg az autón, ezek közül a legfontosabb, hogy a HAAS-hoz hasonlóan a Williams is ellopta a Ferrari tavalyi oldaldobozokon található légbeömlőjének formáját. Ezt év közben nem lehetett megtenni, mert a teljes karosszériát át kellett hozzá tervezni, így a 2018-as autókon jelenik majd meg a megoldás, várhatóan többen alkalmazzák majd. Szintén a Haaséhoz hasonló módon három részre osztott airbox, valamint a cápauszonyt a szabályváltozások miatt elhagyó motorborítás. A Williams által már 2017-ben is használt, alsó T-szárny megmaradt, és feltűnő a széles és lapos bargeboard.

Robert Kubica is megjelent az eseményen, immár Williams szerelésben, és mondott néhány mondatot.

 

A lengyel legvicesebb mondata azonban nem szerepel a videóban. A bemutatón elárulta, hogy háromszor vezet majd az első szabadedzésen. Spanyolországban, Ausztriában, a harmadik pedig nem jut eszébe… 😀