Velük fejezi be a DTM-et a Mercedes

Motorsports: DTM race Budapest, Saison 2017 - 3. Event Hungaroring, HU, # 22 Lucas Auer (AUT, HWA AG, Mercedes-AMG C63 DTM)

Utolsó szezonját kezdi a Német Túraautó Bajnokságban a Mercedes, és a csapat nyilvánosságra hozta idei pilótafelállását. Két versenyző távozott a csapattól, Robert Wickens az Indycarban folytatja, Maro Engel pedig a Formula E-ben és a GT-ben folytatja karrierjét. A két régi/új érkező pedig Pascal Wehrlein és Daniel Juncadella.

Juncadella egy év szünet után tér vissza  DTM-be, és 2018-ban ötödik szezonját kezdi meg a sorozatban. Tavaly sem unatkozott, amellett, hogy tartalékpilótája volt a DTM csapatnak, a Mercedes-AMG GT3-mal, a VLN, és a Blancpain GT sorozatokban versenyzett, valamint a Nürburgringi 24 óráson is elindult. A spanyol attól nem tart, hogy új lesz számára az autó és a megváltozott szabályrendszer, és abban bízik, hogy ebben az évben végre megmutathatja mit tud valójában. “Sosem sikerült olyan eredményeket elérnem a DTM-ben amivel igazán elégedett lehettem volna, és mindig úgy éreztem, hogy az eredmények nem mutatják meg a valódi képességeimet. Most azon leszek, hogy ez megváltozzon” – nyilatkozta Juncadella, aki eddig még dobogóra sem tudott állni a DTM-ben.

Pascal Wehrlein emiatt nem panaszkodhat, minden idők legifjabb DTM bajnoka két Forma-1-es szezon után tér vissza a túraautókhoz, így a hat pilóta közt már három bajnok lesz a Mercedes idei felállásában. A számmisztikáért rajongók biztosan örömmel fedezik fel, hogy Gary Paffett 2005-ben, Paul Di Resta 2010-ben, Wehrlein pedig 2015-ben volt bajnok. A Mercedesnél pedig azért drukkolhatnak, hogy ez a sorozat megszakadjon, és 2018-ban is hat pilótájuk közül nyerjen valaki. Wehrlein a Forma-1-es pályafutása alatt is rajta tartotta a szemét a DTM csapaton, de azt nyilatkozta, hogy már alig várja, hogy az első teszteken beüljön a számára új autóba. Ideje lesz bőven megszokni az új autókat, és az új gumikat és megtanulni az új szabályokat, hiszen a bajnokság majd csak május elején kezdődik, hagyományosan Hockenheimben.

A másik négy pilóta nem változott 2017-hez képest. Gary Paffett 15. szezonját teljesíti a Mercedes versenyzőjeként, mellette Paul Di Resta, Lucas Auer és Edoardo Mortara vezeti majd a Mercedes-AMG C63 DTM-et.