Michelisz szakít a Hondával?

A motorsport.com olasz kiadása úgy tudja, hogy Michelisz Norbert 2018-ban szakít a Hondával és a Hyundai csapattal folytatja. Az olaszok szerint Norbi csapattársa Gabriele Tarquini lesz.

Hivatalos megerősítés még nincs, de jövő hét elejére várható, hiszen január 30-án lezárul a nevezési határidő, így akkor minden kiderül (hacsak nem hosszabbítják meg..). Ha az értesülés beigazolódik nagyon nem leszünk meglepve, hiszen a Hyundai már a tavalyi kínai TCR futamon megmutatta, hogy komolyan vették a fejlesztést, és ütőképes autót építettek.

Kérdés, hogy ebben az esetben mi lesz a M1RA-val? Ha maradnak a Hondával és a WTCR-ben indulnak, akkor nyilván lesz némi összeférhetetlenség, ami talán akkor is fennáll, ha a M1RA a TCR Europe szériát választja a Hondával. A másik lehetőség, hogy nemcsak Norbi, hanem a csapat is márkát vált.

Természetesen azt se felejtsük el, hogy könnyen lehet, hogy az egész hír csak kacsa, és minden marad a régiben, sőt egy esetleges márkaváltásnál akár a Volkswagen csoport autói is számításban jöhetnek, hiszen  a Hyundai mellett még ők azok akik esetében borítékolható az erős gyári jelenlét. 

Szerdáig biztosan okosabbak leszünk. 😉