Carlos Sainz Jr. is autóba ül a Monte-Carlo Ralin

A Renault bejelentette, hogy az ifjabbik Carlos Sainz is ott lesz a Monte-Carrlo Ralin, és autóba is ül, igaz csak egyetlen gyorsaságin, a 13.58 kilométeres La Cabanette-Col de Braus Power Stage-en előfutóként vezeti az új Megane RS-t.

Sainz számára ez lesz a hivatalos rali bemutatkozó, és épp azon a helyszínen, ahol édesapja háromszor is diadlamaskodott. Az idősebbik Sainz 1991-ben, 1995-ben és 1998-ban nyerte meg a Montét.

Sokat hallottam édesapámtól arról, hogy milyen nehéz ez a verseny, milyen gyorsan változnak a körülmények, egy pillanat alatt havazásból eső lesz, aztán kisüt a nap, és természetesen azt is tudom, hogy acélidegek kellenek a hajtűkanyarokban és a hágókon. Izgalmas lesz részt venni ezen a legendás versenyen, a szöges gumikkal szerelt Megane RS-sel” – mondta Sainz.

A Power Stage-et azért választotta a Renault, mert az utolsó szakasz élőben követhető a televíziós közvetítésben is, és remélhetőleg a végére maradnak majd az izgalmak, hogy a talpon maradtak közül ki nyeri a versenyt, és hogy osztozkodnak a plusz pontokon. Sainz ideje nem lesz túlságosan érdekes, bármennyire is gyors az új Megane RS, az 1-8-as turbómotor 280 lóereje a kétkerékhajtással kombinálva édeskevés, hogy lépést tartson akárcsak az R5-ösökkel is.