Nem áprilisi tréfa, Kvyat lett a Ferrari fejlesztőpilótája

A Ferrari és Daniil Kvyat is bejelentette hivatalos Twitter oldalukon, hogy a Red Bulltól kiebrudalt orosz a maranellóiak fejlesztőpilótája lett 2018-ban.

 

 

Kvyat nem az első pilóta akinek a Red Bulltól Maranellóba vezet az útja, Jean Eric-Vergne 2012 és 2014 közt a Toro Rossonál versenyzett, majd a következő két évben az olaszoknál dolgozott hasonló szerepkörben, mint most Kvyat.

Kérdés, hogy az orosz tehetsége vagy a pénze győzte meg a Ferrarit, bár a hírek szerint mindkettőben bővelkedik, nemrég Helmut Marko is elismerte, hogy az orosz pilóta nagyon tehetséges. A Ferrari talán úgy gondolkodik, hogy a pénz jól jön, ha pedig Kvayt beérik, akkor akár Kimi Raikkonen utódja is lehet. A még mindig csak 23 éves Daniil Kvyat 2013-ban megnyerte a GP3-at, majd 2014-ben mutatkozott be a Forma–1-ben, első szezonja után a Toro Rossótól a Red Bullhoz szerződött, miután Sebastian Vettel a Ferrarihoz távozott. Eredmények helyett azonban a hibák gyűltek Kvyat neve mellett, így 2016 elején visszaküldték a fiókcsapathoz.  2017-ben ott sem teljesített jól, Carlos Sainz mellett csak 5 pontot gyűjtött. A Szingapúri Nagydíj 11 körében a falban kötött ki a Toro Rossóval, és ez volt az utolsó csepp a pohárban, Malajziában már Pierre Gasly versenyzett a helyén.

foto: Red Bull Media