Szabó Krisztián a Rallikrossz VB-n folytatja

A Rabócsiringen tesztelt Szabó Krisztián, de már nem a Super1600-as Skodával, hanem a azzal a Peugeot 208 WRX-szel, amivel Kiss Pál Tamás tavaly az Európa-bajnokságon harmadik lett. Szabó terve a világbajnoki bemutatkozás, derült ki a LiweWire Team beszámolójából.

A teszten részt vett Ferjáncz András is, aki a következőket nyilatkozta a csapat oldalán:

“Krisztiánnal nagyon jó, sőt baráti viszonyt ápolok. Figyelemmel követem a pályafutását és valamilyen szinten részese is lehetek. Idei terve szerint a Supercar Világbajnokság egyes futamain fog indulni…”

Érdekesség, hogy a Peugeot szervizelését a Speedbox szerelői látták el, ifj. Kiss László vezetésével, de a teszten részt vett Szabó korábbi csapatfőnöke Rolf Volland is. A német csapatvezető nem csak a teszten vett részt, hanem ellátogatott a PX-Sport műhelyébe is, ahol megnézte Ferjáncz András új Ford Fiestáját is. A terv ebben az esetben is a nemzetközi szereplés lesz:

“Büszkén jelentem, hogy a kocsit „átvette”, homológnak és első körben versenyképesnek minősítette! Valamint, váltottunk pár szót a barcelónai pályáról is és arról, hogyan épül fel egy EB futam” – mondta Ferjáncz András.

foto: LiweWire Team, PX-Sport