Monteiro Makaót is kihagyja

A Honda hivatalosan is bejelentette, hogy Tiago Monteiro a WTCC Makaói versenyén sem állhat rajthoz, így ismét Esteban Guerrieri vezeti majd a harmadik gyári Hondát.

Sajnos már nem okozott nagy meglepetést a hír, mert azok után, hogy a portugál versenyző kihagyta a Japán hétvégét, sokan arra számítottak, hogy Monteiro idén már nem ülhet autóba. Emellett az is árulkodó volt, hogy Guerrieri Japánban gyakorlatilag elbúcsúzott a Campos Racingtől. Az orvosok tanácsára Monteiro Makaóban sem versenyez, a hivatalos közlemény szerint testének további időre van szüksége a barcelonai tesztbalesete után a felépülésre.  

Elképesztően csalódott vagyok, hogy elszalasztom az esélyt, hogy harcoljak a VB címért és megvédjem a makaói elsőségemet (tavaly a TCR-ben nyert Makaóban). Makaó az egyik legnagyobb kihívást jelentő pálya a világon, és szeretek ott versenyezni. Alkalmasnak éreztem magam a visszatérésre, növelni tudtam a tréningek intenzitását, úgyhogy most elméletileg olyan szinten vagyok, mint a baleset előtt. Sajnos egy újabb baleset kockázata még mindig túl nagy lenne, így egy kicsit tovább kell várnom, míg teljesen egészséges leszek. Nem akarom azt ecsetelni, hogy hogyan érzem magam amiatt, hogy elúsznak a bajnoki álmaim. Csak annyit tehetek, hogy folytatom az edzéseket, hogy visszatérhessek Katarban, és segítsem a Hondát a bajnoki cím elérésében” – nyilatkozta Monteiro.

És, hogy ki vezeti majd a Campos Chevrolet-ját? A csapat két autóval indul Makaóban, a pilóták pedig: Clerebold Chan Kin-Pong ésPo Wah Wong… inkább nem mondunk véleményt, sőt ha azt is hozzá teszzük, hogy a harmadik Ladát Mak Ka Lok vezeti, akkor végképp nincs mit mondani, csak abban bízunk, hogy a távol keleti káosz brigád nem képez majd olyan úttorlaszt ami hátráltatja Michelisz Norbit.

Mindezek után kérdéses, hogy ha az állapota megengedné, akkor is érdemes e Monteirónak autóba ülnie Katarban, hiszen Makaó után nem marad reális esélye arra, hogy a világbajnoki címért harcoljon, Guerrieri pedig Japánban bebizonyította, hogy érdemben képes segíteni a csapatot.