Michelisz Norbi megnyerte a Japán fő futamot

Nemcsak az eső miatt megszakított fő futamot, hanem mindkét szabadedzést, és az időmérőt is megnyerte Michelisz Norbert, ezzel megmutatta, hogy hiába zárták ki a kínai versenyekről, a Vb címért még versenyben van, és tempója alapján ő a legesélyesebb rá. Az első futamon Norbi úgy lett a hetedik, hogy Nestor Girolami  kiforgatta őt, és mezőny második feléből kellett visszatérnie a pontszerzők közé. A bajnokságot vezető Thed Björk feledhető hétvégén van túl, negyedik és ötödik lett, az időmérőn pedig nem szerzett pontot. Nagy Dániel egy 15. és 14. helyet szerzett, Szabó Zsolt Dávid pedig 17. és 16. lett.

A nyitó futamon az élről induló Kevin Gleasont Tom Chilton az egyes kanyarban agresszívan megelőzte (és közben le is szorította), az élre állt, és sima győzelmet aratott. Mögötte azonban ment az adok-kapok. Sajnos Norbit kiforgatta Nestor Girolami, miközben Norbi megpróbálta őt megelőzni, az argentin ezért áthajtásos büntetést kapott. Nick Catsburg is így bűnhődött, ő pedig Ryo Michigamit forgatta ki. A Volvo – Honda csatát végül Guerrieri és Björk küdelme tette teljessé. A második Ehrlachert érték utol a futam utolsó részében, és végül Björk járt legrosszabbul, mert Guerrieri elvette tőle a második helyet.

Michelisz Norbi a felzárkózása közben Rob Huffal vívott óriási, de nagyon fair csatát, kanyarokon át küzdöttek, de nem értek össze, és végül Norbi megelőzte a Citroent, és a két volvós büntetése miatt végül hetedik lett, így csak hat pontot veszített Björkhöz képest. Nagy Dani és Szabó Zsolt autójában bepárásodott szinte az összes üvegfelület, így az első körökben mindketten sokat veszítettek.

A fő versenyen Norbi a Túraautó-világbajnokságban hatodszor indult az élről, de az egyre hevesebb eső miatt a biztonsági autó mögött rajtolt a mezőny. Két kör után szabad lett a verseny, és Norbi tizedről tizedre növelte előnyét Nick Catsburg előtt. Michigami az ötödik helyen Björköt próbálta feltartani, de a volvós végül megelőzte őt, majd az erre a hétvégére megtáltosodó japán pilóta egy fékhiba miatt kicsúszott a kavicságyba. Tom Chilton is kipördült és így négyen is megelőzték, majd nem sokkal ezután az egyre erősebb eső miatt újra a biztonsági autó állt a mezőny élére.

Az eredeti 13 körös versenytáv 75%-ának teljesítése után végleg megállították a futamot, amit így Michelisz Norbi nyert. Annak ellenére, hogy az Eurosporttól megszokott szerencsétlenkedés miatt volt némi tanácstalanság arról, hogy mennyi pont jár, végül kiderült, hogy teljes pontokat osztanak, és ezzel Michelisz Norbi 212 ponttal második a bajnokságban. Thed Björknek 228.5 pontja van, így Norbi megfelezte a hátrányát, és 16.5 pontot kell még ledolgoznia a hátralevő két futamon.