Elfyn Evans komoly előnnyel vezeti a Wales Ralit

A Forddal versenyző Elfyn Evans 24.6 másodperces előnnyel vezet a Wales Ralin. A hazai pályán versenyző Evans mögött az M-Sport pilótái következnek a rangsorban, Ott Tanak a második, őt pedig 2.2 másodperccel követi Sebastian Ogier.

A DMACK abroncsokkal Elfyn Evans három gyorsaságit megnyert, kettőn a második lett, a pénteki leggyengébb 5. és 6. helyeit pedig a rövid szakaszokon érte el, ahol nem gyűjtött sok hátrányt. 

Tanak az autó viselkedésével nem volt teljesen elégedett, a balanszra is panaszkodott, és Ogiernek sem állt össze a Ford. A gondok ellenére eddig a Fiesták a leggyorsabbak Walesben.

Neuville a nap utolsó gyorsaságiját megnyerte, és ez volt az első nem fordos győzelem. Az éjszakai 10 másodperces büntetése nélkül csak három tizedre lenne Ogiertől, de így is jó csata várható a két bajnokaspiráns között.

Az ötödik Latvala sem volt elégedett, egész nap alulkormányzottságra és tapadáshiányra panaszkodott. A hatodik Kris Meeke pedig az utolsó gyorsaságin esett vissza két helyet, miután Neuvilletől 17 másodpercet kapott azon a szakaszon. Az ír a verseny előtt még élesen kritizálta a Citroen felkészülését, Yves Matton az ilyeneket nem szokta szó nélkül hagyni. A csapattárs Craig Breen még rosszabbul járt, a negyedik gyorsaságin defektet kapott, majd a hetediken egy vízelvezetőben ragadt.

1 Elfyn Evans, D.Barritt M-Sport World Rally Team Ford 1h09m20.9s
2 Ott Tanak, M.Jarveoja M-Sport World Rally Team Ford 24.6s
3 Sebastien Ogier, J.Ingrassia M-Sport World Rally Team Ford 26.8s
4 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Motorsport Hyundai 37.1s
5 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRC Toyota 41.9s
6 Kris Meeke, P.Nagle Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 42.0s
7 Andreas Mikkelsen, A.Jager Hyundai Motorsport Hyundai 52.0s
8 Dani Sordo, M.Marti Hyundai Motorsport Hyundai 1m13.9s
9 Hayden Paddon, S.Marshall Hyundai Motorsport Hyundai 1m22.9s
10 Juho Hanninen, K.Lindstrom Toyota Gazoo Racing WRC Toyota 1m43.5s
11 Esapekka Lappi, J.Ferm Toyota Gazoo Racing WRC Toyota 1m50.0s
12 Mads Ostberg, E.Axelsson M-Sport World Rally Team Ford 2m00.8s