WTCC: A tavalyi ETCC győztes indul a Japán versenyen

RICHARD Kris (che) Honda Civic team Rikli motorsport ambiance portrait during the 2016 ETCC European Touring Car Championship & GT Tour race at Imola, Italy from october 1 To 2 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

A svájci Kris Richard bemutatkozik a WTCC hétvégi Japán futamán. Az ETCC tavalyi győztesének egyik jutalma a világbajnoki indulás, Motegiben a Campos Chevroletjával versenyez majd. 

Richard az ETCC Super 2000 bajnoki címét a tavalyi imolai szezonzárón szerezte meg, elképesztően szoros csatában Petr Fulinnal. Mindkettejüknek 109 pontja volt a zárófutam után, úgy, hogy Richard az utolsó körben megszerezte a második helyet, és ezzel bajnok lett a Rikli Motorsport Hondájával. A tercek szerint az olaszországi hétvégén indulhatott volna Monzában, de az időpont nem volt alkalmas, így Japánban kap lehetőséget. A Camposnak viszont csak egy autója van a szigetországban, az amivel Esteban Guerrieri versenyzett volna, és az argentin a nyári szünetben megállapodott az év hátralevő részében a csapattal a folytatásról. Guerrieri terviről későbbre ígértek tájékoztatást, de nem lennénk meglepve, ha Monteiro autójába ülne az idén már kétszeres futamgyőztes argentin.

 

Kris Richard 2017-ben a TCR Germany sorozatban versenyez a Target Competition Hondájával, és a bajnokság 10. helyén áll. “Nem ismerem az autót, a pályát, a WTCC-t, és semmit a bajnokságból, de ezek csak plusz pontok lesznek, mert nincs rajtam nyomás. Csak odamegyek, és megpróbálom a legjobbat kihozni a helyzetből. Nagyon izgatott vagyok már, és várom a hétvégét” – mondta a 22 éves pilóta.

foto: Fiawtcc Media