Gasly feleslegesen utazott Japánba

A Japán Super Formula bajnokság szezonzáró futamait törölték, mert a Lan tájfun épp vasárnap éri el a pályát. Pierre Gasly így hiába hagyta ki a Forma-1 USA Nagydíjat, hogy a Super Formula bajnoki címért versenyezzen, a francia maradt a második, a bajnok pedig Hiroaki Ishiura lett, aki második alkalommal hódította el a címet.

Már a pénteki szabadedzéseket és a szombati időmérőt is heves esőzések zavarták meg, az időmérőt a Q1 után meg is szakították. Az egymástól fél pontra levő riválisok a negyedik és a nyolcadik helyről kezdték volna az első versenyt, a másodikat pedig a kilencedik és a hatodik pozícióból, így izgalmasnak ígérkeztek a szezonzáró futamok. A tájfun érkezése miatt azonban a szervezők nem vállalták a kockázatot, és a versenyek törlése mellett döntöttek.

Most csalódott vagyok, mert versenyezni és küzdeni akartam, de erre már nem kerül sor. Szóval, egy kicsit nehéz elfogadni ezt. De ez van. Azt hiszem, az egyik dolog, amit ma megtanultam az, hogy van, amit az ember nem tud irányítása alatt tartani. Fél ponttal veszítettem el a bajnoki címet. Ez eléggé kemény. Nagyon meg szerettem volna nyerni ezt a bajnokságot, de van, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan az ember eltervezte. Nem tudtuk megmutatni, milyen potenciál volt ma bennünk, hiszen egy tiszta kört sem futottam. A legjobbamat is forgalomban értem el. A piros zászló után még hidegek voltak a gumik, szóval az a kör nem volt jó, a másodikon javítottam, de forgalomba kerültem. Pedig jól éreztem az autót a vizes pályán. Harcban voltam a rajtelsőségért. Ha befejezem a kört , megvan a pole pozíció. Akkor kapok egy pontot, és megnyerem a bajnokságot. De ha befejezem a kört, nem úszok fel az első kanyarban, és az egész edzés más lett volna. Szóval, nehéz megmondani, pontosan mi történt volna, ha..” – nyilatkozta a végtelenül csalódott francia.

foto: Red Bull Media