Max Verstappen 2020-ig marad a Red Bullnál

A Red Bull Racing hivatalosan bejelentette, hogy 2020-ig meghosszabbította szerződését Max Verstappennel. A 20 éves holland szerződése 2019-ig szólt az istállóval, így a hosszabbítás tulajdonképpen egy évre szól, illetve ha volt az eredeti kontraktusban kilépési záradék, akkor azt is módosíthatták a felek.

„A Red Bull mindig is bízott és hitt bennem: meghívtak az utánpótlásprogramjukba 16 évesen, aztán bemutatkozhattam velük a Forma–1-ben 17 évesen, majd lehetőséget kaptam arra is, hogy a Red Bullnál versenyezzek, ahol álomszerű volt a kezdés. Mindig támogattak a céljaimban, és tudom, hogy egyforma céljaink vannak. Bármi is történt a pályán, a gyárban dolgozó fiúk és lányok mindig száz százalékig mellettem álltak. Emellett szép időszakot töltöttünk együtt, ezért örömmel kötelezem el magam a Red Bullhoz, és már alig várom, hogy sikeres legyen az együttműködésünk a következő években” – mondta Verstappen, aki egy nehéz év vége felé közelít, ennek ellenére Malajziában idén futamot nyert.

„Boldogok vagyunk, hogy Max szerződést hosszabbított a Red Bull-lal” – mondta Christian Horner csapatvezető. „Fergetegesen kezdődött a kapcsolatunk tavaly Spanyolországban, és Max csak egyre jobb lett azóta. Nagy pillanat volt az egész csapat számára, hogy félretette a csalódottságát az idei szezonban, és nyerni tudott Malajziában. Ő egy igazi versenyző, tagadhatatlan tehetséggel, kivételes ösztönnel, melyek következtében kiegyensúlyozott és versenyképes. Ez az elhivatott munkamoráljával és az érett hozzáállásával, a tanulni vágyásával egészül ki. Max éhes a sikerre, és már alig várjuk, hogy folytassuk a közös utunkat az F1-es bajnoki vadászatban. Most, hogy Maxszal hosszú távra tervezhetünk, lehetősége nyílik arra, hogy maga köré építse a csapatot, és elérjük a közös célunkat.”

foto: Red Bull Media