Kubica a Williams üléséért küzd meg a Hungaroringen

Robert Kubica Private Test Day. Valencia, Spain. 6th June 2017 Images copyright Malcolm Griffiths 07768 230706 www.malcolm.gb.net USAGE: Editorial Only World Wide

Október 18-án dönti el a Williams, hogy Robert Kubica vagy Paul di Resta kapja a 2018-as versenyzői szerződést. A két pilóta a Hungaroringen mérkőzik meg egymással.

Kubicának nem lesz könnyű dolga, hiszen a skót remek teljesítményt nyújtott a Magyar Nagydíjon, amikor Massa betegsége miatt be kellett ugrania a Williamsnél. Mindez persze azt is jelenti, hogy Di Resta otthonosabban mozog az autóban a Hungaroringen, ahol hiába tesztelt Kubica a Renault-val, az mégsem ugyanaz, mintha a Williamsszel lenne tapasztalata. Épp ezért a csapat októbert 11-én Silverstoneban is szervez egy tesztet, ahol Kubica megismerheti az FW40-et.

Kubica 2017-es szezonja eddig egy hullámvasúthoz hasonlít. Már egészen közelinek tűnt a Renault megállapodás, ami végül Sainz szerződtetésével kútba esett. Az új menedzser Nico Rosberg viszont újabb kaput nyitott meg, ennek eredménye a lehetőség a Williamsnél. Massa év végén távozik, és a csapat versenyzőt keres Lance Stroll mellé a jövő évre. Fontos, hogy a Martini megállapodás miatt idősebb pilótát kell szerződtetniük, így került a képbe a lengyel, és a váratlanul jól teljesítő tesztpilóta. Először az volt a terv, hogy a szingapúri és a sepangi futam közt, Suzukában a Lance Stroll számára tartott privát teszten vezeti Kubica is az átalakított 2014-es autót, de sajtóinformációk szerint a kanadai versenyző apja nem engedte, hogy az általa fizetett gyakorláson más is autóba üljön.

foto: Renault F1 Media, Williams Media