Tassi sokkal több súlyt cipel majd, mint a többiek

A TCR nyilvánosságra hozta a kínai verseny súlyelosztását, és egy kicsit kellemetlen meglepetést jelent, hogy Tassi Attila Hondája jóval nehezebb lesz a többieknél.

A thaiföldi hétvégén eddig nem tapasztalt helyzet állt elő, mert a legjobb eredményeket két páros érte el. Tassi Attila és Michelisz Norbert egyaránt 28 pontot gyűjtött, és ezzel a legjobb lett, míg mögöttük Borkovic és Altoé 26 ponttal volt a második legeredményesebb páros. A TCR döntéshozói összedugták a fejüket, és ahogy már többször láttuk, konkrét szabály híján hoztak egy döntést, ami sajnos Tassinak nem kedvez.

A maximális 30 kilogrammos sikerességért járó plusz súly Attila Hondájába kerül majd, viszont a 20 kilogrammos büntetést nem kapja meg senki, hanem Borkovic és Altoé is 10-10 kilogrammot kap. Ezzel a magyar listavezető Hondája 1335kg (1285kg minimum súly + 30kg Success Ballast + 20kg BOP) lesz,  miközben Altoè Hondája csak 1315 kg, Dusan Borkovic Alfa Romeója pedig mindössze 1275kg súllyal rajtol. Kérdés, hogy Altoé mivel versenyez, mert a West Coast Racing második Golfját Rafael Galian kapja erre a versenyre. 

Michelisz Norbi várhatóan visszaadja az autó Roberto Colciagónak, így őt nem érinti a döntés, de hasonlóan a burirami versenyhez, ahol a hungaroringi eredmény miatt cipelt 20 kilogrammot, ha versenyez még idén, ő is megkapja majd a 30 kilogramm ballasztot.