Egy győzelem és egy harmadik hely Kiss Norbinak Le Mansban!

Megmondta, hogy jól fog menni ezen a pályán, és jól is kezdte az első napot Kiss Norbert, aki az első futamon harmadik, a másodikon pedig első lett a Kamion Európa-bajnokság utolsó előtti hétvégéjén Le Mans-ban.

Az első futamon Kiss Norbi a második helyről indult, Steffi Halm mellől. A rajtnál nagyon lemaradt Norbi, egy ideig a negyedik helyet is védenie kellet, de aztán visszaverekedte magát a harmadik helyre. Halm vezetett Hahn előtt, Norbi pedig elkezdte ledolgozni a hátrányát. Az utolsó körre került támadási pozícióba, és az utolsó kanyarban meg is próbálta megelőzni Hahn Ivecóját, de nem sikerült a manőver, így a harmadik helyen ért célba, a meglehetősen unalmas futamon.

A rajtnál az volt a gond, hogy nagyon lassan mentünk, azt hitem, hogy meg tudom csinálni nagyobb sebességi fokozatban és lesz elég turbónyomás, de nem jött a turbó nyomás, ezért úgy döntöttem visszaváltok egyet, de épp kialudtak a lámpák így ott ragadtam erő nélkül. Több pozíciót is vesztettem, talán 7. voltam, de az első kanyarban, külső íven, a többiekhez képest későn fékezve szerencsére vissza tudtam jönni a harmadik helyre, így sikerült mentenem a hibám után, de sajnos többre ezen a futamon már nem volt lehetőség” – mondta Norbi a verseny után.

A második futamon Norbi a mezőny közepéről indult, és szerencsére kimarad a balhéból. Egy pillanatra a két Buggyra közé szorult, de nem sokáig maradt ott. Sascha Lenzet Adam Lacko torpedózta meg, így Norbi a belső íven elcsípte a harmadik helyet a kicsúszó kamionok mellett. Mögötte a negyedik Jochen Hahn azonnal agresszíven támadott, centiméterekre követte a Mercedest. Körber vezetett Albacete előtt, de a spanyol máris elkezdte lökdösni a német veteránt, közben Hahn lemaradt Norbi mögött, és a két éllovas nyomába eredt. A harmadik kör végére utolérte őket, és de kivárt, okosan figyelt a harmadik helyen.

Gerd Körber pazar köröket ment és közben remekül védekezett, ezért az élen állókat Hahn sem érte utol, a kérdés az volt, hogy kinek meddig bírják a gumijai.

Végül az idegek nem bírták. Albacete a 10. körben megpróbálta megelőzni Körbert, de összeütköztek. Norbi ezt azonnal kihasználta, lecsapott, és elment a két kamion mellett, ám Albacete is hamar összekapta magát, és kanyarokon át egymás mellett mentek Norbival. Végül Norbi legyűrte a spanyol pilóta MAN-jét, és az utolsó kör közepén az élre állt, Albacete pedig hiába támadott, ez a futam már Kiss Norbié volt. Gerd Körber a harmadik helyen ért célba.

Összementek, szerencsém volt, ez a lényeg, én nem is akarom eldönteni, hogy melyikük volt a hibás, és amúgy is vizsgálják az esetet. Jól jöttem ki az előttem történt ütközéseknek köszönhetően már a verseny elején, és jó volt, hogy közel tudtam maradni rajtuk. Éreztem, hogy Antonio meg fogja próbálni, és a dolog bejött, ezúttal úgy, hogy én jártam a legjobban. Ami jó hír, hogy a versenykamionom jól működik, és holnap megpróbálunk az első versenyen is jó eredményt elérni. Roppant szoros a bajnokság, ott kell nagyobbat alakítanunk, ha meg akarjuk őrizni a pozícióm” – értékelt Norbi.

Harmadik hellyel kezdett, majd megnyerte a második versenyt, és így összesen 22 pontot gyűjtött Kiss Norbi az első napon Le Mansban. Vasárnap újabb időmérő és újabb két futam következik

Az első futam végeredménye:

A második futam végeredménye:

foto: TIKAphoto / Bóta Márta