DTM: Ekström nyerte az első versenyt a Red Bull Ringen

Idei első győzelmét szerezte a DTM-ben Mattis Ekström, és ezzel növelte előnyét a bajnokságban. Jamie Green lett a második, Nico Müller harmadik helye pedig egyértelművé tette, hogy a ballaszttól megszabadult Audik nagyon gyorsak.

A rajtnál simán eljöttek az Audik, Green, Müller, Ekström sorrendben, majd a második körben Müller maga elé engedte Ekströmöt. Meglepő volt, hogy csak hárman cseréltek kereket a futam elején, Pafett, Blomquist és a pályát korábban elhagyó Farfus tudta le korán a kötelező cserét.

Wickens és Wittmann nem tudta követni az élen álló audis triót, sőt Rast is támadta őket, majd a 11 körben kereket cseréltek, és épp Pafett elé jöttek vissza. Szerencséjükre Martin is jött velük a boxba, és a belga visszatartotta az üzemmeleg gumikon érkező Mercedest . 

Ekström a 14. körben érkezett a boxba, és elég előnye maradt, hogy Wickensék ne veszélyeztessék, majd a társai is követték a svédet. Müller a csere után Ekström elé érkezett a pályára, de természetesen nem akadályozta sokáig a bajnoki éllovast. Rast viszont annyira próbálta lassítani Wickenst és Wittmannt, hogy össze is ért a Mercedesszel. 

A 17. körben Green friss abroncsokra váltott, és az élre tért vissza, közben Rast forgott meg, amikor Martin mellé próbált beférni.

Mortara, Spengler, Duval és Engel sokáig húzta a boxkiállást, de csak Mortara ért vissza pontszerző helyre.

Az utolsó szűk negyedórára komoly előnnyel vezetett a három Audi, a kérdés csak az volt, hogy Green lassít e, hogy maga elé engedje Ekströmöt. Nem volt egyértelmű a válasz, mert Auer csak a nyolcadik volt, és a győzelemmel Green is tíz ponttal megelőzte volna őt a bajnokságban.

Nos, legalább szépen csinálták, Ekström és Müller szép lassan felzárkózott, majd öt perccel a vége előtt Ekström DRS-sel megelőzte Greent. Müller is közel volt, de tudta a dolgát, szépen bekocogott harmadiknak, így Green három ponttal előzi meg a bajnokságban a csak a nyolcadik helyen célba érő Auert. Ekström előnye viszont már 31 pont a legjobb mercedeses előtt.