Le Mans-ban folytatja Kiss Norbi

Nem kell megijedni, nem váltott hosszútávú versenyzésre Kiss Norbi (bár biztos, hogy meglepne néhány nagymenőt, mondjuk egy Toyotában), hanem a Kamion Európa-bajnokság következő helyszíne Le Mans, ahol alig egy héttel Zolder után folytatják a versenyzést Norbiék. Nem is baj, hogy ilyen sűrű a naptár, mert így kitart a győztes lendület. A belga pályán, ami nem fekszik a Mercedesnek tarolt a Tankpool24, most pedig következik egy olyan helyszín, ami ideális Norbinak és a kamionnak is. Annak ellenére, hogy csak 2014-ben nyert Le Mansban utoljára futamot, Kiss Norbi szereti a legendás helyszínt, és bízik abban, hogy újra esélyesek a győzelemre. 


Kedves hely számomra a Circuit de la Sarthe. 2012-ben két fordított rajtrácsos győzelmet szereztem itt, és 2014-ben, az első bajnoki címemhez is nagyon kellett itt a két főfutamos elsőségem. Tavaly is, amikor itt volt a szezonzáró, akkor első helyről álltam ki technikai probléma miatt. Kifejezettem jó eredményre számítok itt is, és a számomra szintén kedves, és ezúttal szezonzáró helyszínen, Jaramában is. Az a cél, hogy minél több pontot szerezzünk, a harmadik helyen állok a bajnokságban, sőt, arra is van esély, hogy akár előrébb is kerülhetek. Kellően felkészültünk” – mondta Kiss Norbi, aki haza sem utazott a két futam közt, hanem a németországi bázison maradt a csapattal.

Idén helyet cserélt az év utolsó két futama, ezért utazik előbb Le Mans-ba a mezőny, de a magyar pilóta kifejezetten örül a helycserének a versenynaptárban, és már most méltatja a csapata egész éves munkáját:

Valóban Le Mans korábban van, mint az eddig megszokott volt, jobb idő is lesz, olyan 23 fok körül, ez jó, mert néha pokolian eláztunk az eddigi francia szezonzárókon, és emiatt olykor a  hangulat is nyomott volt. Most azonban Spanyolországban napsütésben érhet véget a 2017-es év, ráadásul akár  a bajnoki összetett második helyén is zárhatunk, ami azt gondolom, hogy két szezon alatt nagyon jó teljesítmény egy olyan csapattal, amely nem  is olyan rég sereghajtó volt, most pedig beleszólunk a futamgyőzelmekbe. Örülök annak is, hogy a csapattársam André Kursim is feljavult, és emiatt csapatként is egyre erősebbek vagyunk. Jól mutatja ezt a fejlődést a múlt heti dupla dobogós helyezésünk, ha jövőre több ilyen lesz, érdemben is tud segíteni a “Kiscsávó” abban, hogy a bajnoki címért is komolyan harcba szálljunk. Nagyon köszönöm minden támogatómnak és szurkolómnak azt, hogy együtt már most itt tartunk, tarthatunk.”

La Mans-ban Adam Lacko akár bajnok is lehet, most 53 pont az előnye Hahn előtt, és egy hétvégén 60 pontot lehet gyűjteni. Ha Le Mans után legalább 60 pont az előnye, akkor már Franciaországban bajnok lehet, igaz arra is kevés az esély, hogy elveszítse az elsőséget. Csata a második helyért lesz, Hahn 12 ponttal Norbi előtt van, miközben Stefi Halm már 18 ponttal lemaradt Norbi mögött a negyedik helyen. 

La Mansban újra indul Shane Brereton, aki a Hungaroringen és Mostban is emlékezetes alakítást nyújtott, a cseh versenyen meg is nyerte a negyedik futamot. A Nürburgringen láttuk utoljára a “Rainbow Warriort”, azaz a holland Cees Zandbergent, aki becenevét speciális festésű csőrös Scaniájáról kapta, és most ott lesz Le Mansban, csakúgy, mint a volvós Manuel Rodrigues Goncalves, és ezzel hatra nő a márkák száma a rajtrácson.