Bottas 2018-ban is a Mercedesnél marad

A Mercedes szerdán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított Valtteri Bottasszal, így a Mercedes 2018-ban is Lewis Hamiltonnal és Valtteri Bottas-szal versenyez a Forma-1-ben. 

Toto Wolff és Niki Lauda már Monzában kijelentette, hogy csak formaság Valtteri Bottas szerződéshosszabbítása, és igazuk lett, valóban csak pár nap kellett a hivatalos bejelentésig.

„Nagy kihívás elé állítottuk idén Valtterit: az utolsó órában kellett csatlakoznia a csapatunkhoz, előre lépnie a Forma-1-es mezőny élére, és a sportág egyik legjobb versenyzőjének csapattársává válnia. Ezek ismeretében az eddigi eredményei talán még lenyűgözőbbek. Voltak mélységek és magaslatok – több magaslat, mint mélység –, és a csúcsot eddig a két győzelme jelentette Oroszországban és Ausztriában. Összességében folyamatosan javul a teljesítménye, ezért nem is kellett gondolkodnunk azon, hogy megtartsuk-e őt 2018-ra” – indokolt Toto Wolff sportigazgató. 

Bottas idén télen csatlakozott a Mercedeshez a decemberben visszavonult Nico Rosberg utódjaként. Eddig összesen 13 futamot teljesített a csapattal, ebből kettőt nyert meg, és 9 alkalommal állt a dobogón, jelenleg harmadik a bajnokságban, 41 pontos hátránnyal Lewis Hamilton mögött.

„Megtisztelőnek tartom és büszkeséggel tölt el, hogy 2018-ban is a Mercedesszel dolgozhatok együtt, és a Mercedes család tagja maradhatok. Együtt napról napra fejlődhetünk tovább, és ha keményen dolgozunk, szerintem a határ a csillagos ég” – nyilatkozta Bottas a bejelentés uán.

„Amióta januárban megérkeztem a csapathoz, élvezem a közös munkát. A csapatban mindenki örömmel fogadott, támogatott, és a szurkolók biztatása is sokat jelent. Versenyzőként jelentős fejlődésen mentem keresztül, és már eddig is sok szép sikert és pillanatot élvezhettünk együtt, amit sosem fogok elfelejteni. Lenyűgözött a csapat mentalitása, elszántsága és hangulata. Lewis csapattársának lenni is jó, és élvezem, hogy ennyire tiszteljük egymást, miközben folyamatosan hajtjuk egymást előre.”

„Amikor a csapat szerződtetett 2017-re, bizalmat szavazott nekem, jelezte, hogy hisz a képességeimben. Az új szerződésemmel ezt a bizalmat újra kiérdemeltem. Boldog vagyok, hogy az Ezüstnyíllal szereztem meg az első győzelmemet, de mint mindig, még most is van tér a fejlődésre, és még mindig nem hoztam ki magamból a maximumot. Folytatom a kemény munkát a pályán és a pályán kívül is, hogy tovább fejlődjek versenyzőként, jobb eredményeket érjek el és megmutassam, hogy nem hiába bíznak bennem. Szeretnék köszönetet mondani az igazgatótanácsnak, a gyárakban dolgozó embereknek, a versenycsapatnak és a szurkolóknak is a támogatásukért és a bizalmukért! Ez nagyon sokat jelent számomra!”

A Mercedes ezzel a döntéssel nyitva hagyta az ajtót a 2019-es szezonra, amikor mindkét pilótájának lejár a szerződése, így szabadon tárgyalhatnak majd más pilótákkal a következő szezonban is. Daniel Ricciardo és Max Verstappen is megszerezhető lesz, de nyilván a mostani versenyzők sem mondanak majd nemet egy újabb hosszabbításra.

foto: Mercedes AMG F1 Media