Keményen kritizálja Tassi Attilát a TCR második helyére szorult Jean-Karl Vernay

Savanyú a szőlő, vagy csak nehezen dolgozza fel, hogy elveszítette a vezetést Jean-Karl Vernay a TCR thaiföldi futama után? A francia keményen kikelt Tassi Attila vezetési stílusa ellen a touringcartimes-nak nyilatkozva. 

A probléma Tassival, hogy még gyerek. Amint megérkezek mögé, azonnal lassul egy másodpercet, és mindenütt bezárja az ajtót. Lecsúszik az ívről, aztán belülre megy, és vele mindig összeütközök, mert nem tudja, hogyan kell védekezni.” – mondta a Vernay, aki azt is hozzátette, hogy a thaiföldi vereségben az is benne volt, hogy bár a csapat jó autót adott nekik, de nem tudták ezt kihasználni, a Hondák az egyenesekben elhúztak tőlük. 

Az is nagyon szerencsétlen volt az utolsó futamokon, hogy Rob (Huff) nem volt ott a közelemben, és nem tudtam vele összedolgozni, míg Tassinak ott volt Michelisz” – fejezte be a panaszáradatot a francia pilóta, aki valóban nagyon tapasztalt versenyző. Tíz évvel ezelőtt már az A1 GP-ben versenyzett, de megfordult a Formula-3-ban és a Formula Renault 3.5-ben is. Indy Lights bajnok volt 2010-ben, két évvel későb pedig a Sebastien Loeb Racinggel megnyerte a francia Porsche Carrera kupát. 2013-ban Porschéval kategóriagyőztes volt Le Mans-ban, és ezt az impozáns trófeakollekciót bővítené most egy TCR bajnoki címmel, ami akár már zsebben is lehetne, ha nem lenne ott Tassi Attila és a M1RA ….

Vernay abban bízik, hogy a következő versenyen Kínában újra visszaveheti a vezetést, mert Tassi Attila 30 kilogrammos büntetősúllyal indul majd. “Kína jó lehet nekünk, ők kapnak majd némi ballasztot, úgyhogy fontos pontokat kell szereznünk. Rajtunk már nincs nyomás, a Hondának van veszítenivalója. Úgy érezzük többet érdemelnénk, a karosszériánk fantasztikus” – bizakodott Vernay. Ne legyen igaza!

foto: Hell, Leopard Racing