Tassi Attila újra vezeti a bajnokságot a TCR-ben

Remek hétvégén van túl a M1RA a TCR International-ban. A thaiföldi fordulón  a magyar csapat 18 éves pilótája, Tassi Attila két versenyhétvégével a szezon vége előtt visszaszerezte az első helyet a francia Jean-Karl Vernaytől. A csapattulajdonos Michelisz Norbert pedig futamgyőzelmet szerzett Buriramban.

Tassit mindkét futamon közvetlenül legnagyobb riválisa, Jean-Karl Vernay előtt intették le: az első versenyen a harmadik-negyedik, a másodikon a negyedik-ötödik helyen értek célba. Mindennek köszönhetően a magyar pilóta a burirami forduló előtt meglévő két pontos hátrányát két pontos előnyé alakította. Így két fordulóval a szezon vége előtt vezeti a bajnokságot, és egyre inkább a bajnoki címre fókuszálhat.

Az első futamon jól kaptam el a rajtot, megelőztem Vernayt, akivel aztán 14 körön keresztül végig nagy csatát vívtam. A legvégén meglökött hátulról, nem értem, mi szükség volt erre, de örültem, hogy ennek ellenére is felálltam a dobogóra. Minden versenyhétvége előtt ez a célom, és jó érzés, amikor sikerül teljesíteni. A második futamon a rajt után feljöttem negyediknek, majd igyekeztem megelőzni a harmadik Cominit, de szépen és tisztán védekezett. Mivel az első futam vége felé kicsit alulkormányozottá vált az autó, a másodikon tudatosan figyeltem a gumifogyasztásra, nehogy defektet kapjak. Ezért inkább csak 95 százalékos tempót autóztam, amit azért is tehettem meg, mert az utolsó körig Norbi jött mögöttem, aki biztonságot adott. Elégedett vagyok, hiszen mindkét riválisomnál, Vernaynél és Comininél is több pontot gyűjtöttem. Újra én vagyok az első, de az biztos, hogy a bajnoki cím csak az utolsó versenyen dől majd el. Addig még sokat kell dolgoznunk” – értékelt Tassi Attila.

A TCR következő fordulójára október 7-8-án Kínában, a szezonzáróra pedig november 26-27-én Abu-Dhabiban kerül sor a Forma-1 idei utolsó hétvégéjének betétfutamaként.

foto: Hell