Újabb dobogó, és újabb technikai hiba Kiss Norbinak Csehországban

Követeljük, hogy szüntessék be a Kamion Eb-n a második futamokat! Kiss Norbertnek ezekkel mostanában nincs szerencséje. Norbi a csehországi hétvége első napján újra dobogóra állhatott az első futamon, de a második versenyen megint kiállni kényszerült egy technikai hiba miatt.

Majdnem tökéletesen sikerült az időmérő Kiss Norbertnek Mostban, de a Super Pole utolsó pillanataiban jött Jochen Hahn az Ivecóval, és elrontotta az örömünket. Az addig első helyen álló Norbit 335 ezredmásodperccel megelőzte és így megszerezte az első rajthelyet.

Az első futamon Hahn megtartotta az első helyet, Norbi pedig a második helyet védte a közeledő Adam Lacko előtt. A cseh listavezető nagyon agresszív volt hazai versenyén, így Norbi nem védekezett körömszakadtáig, nem akart ütközést kockáztatni. A hatodik körben így már harmadik volt a Tankpool Mercedes, és Steffi Halm is közeledett, de végül nem érte utol Norbit, aki harmadikként ért célba, és ezzel újra dobogón kezdett egy hétvégét. Hahn nyert, Lacko lett a második.

A második futamon a hatodik helyről indult Kiss Norbi, viszont megint műszaki hibával kellett megküzdenie. A rajtnál jól jött el, de Albacete meglökte, így Vrseckyt nem tudta megelőzni Norbi. A Buggyra pilóta  a Hungaroring után újra segített csapattársának, és annyira lelassította Norbit, hogy Lacko meg tudja őt előzni.  Ennél nagyobb baj volt, hogy a verseny alatt szép lassan egyre nehezebb lett a kormányzás, akadozott is, ami balesetveszélyes, így a kamion épségének érdekében a boxban fejezte be a versenyt a magyar pilóta. A versenyt a poleból induló Ryan Smith nyerte, Steffi Halm és Sacha Lenz előtt.

Tovább kell dolgozni.” – mondta a verseny után Norbi a race1.hu-nak, és már a vasárnapi időmérő járt a fejében, ahol ha sikerül a mai teljesítményt megismételni, újra harcban lesz a pole pozícióért.

foto: TIKAphoto/Bóta Márta