Thaiföldön folytatja a TCR – érkezik Turbo és a Billionaire Boys

Harmadik alkalommal utazik a TCR International a thaiföldi Buriram versenypályájára, hogy a nyolchetes nyári szünet után folytatódjon a bajnokság, de ez az első alkalom, hogy a M1RA is ott van a csapatok közt. A rossz hír viszont az, hogy a nevezési listán nincs rajta Ficza Feri a zengős Kiával, és Colciago sem tud elindulni a futamon.

A Hermann Tilke által tervezett Chang versenypálya 4.554 kilométer hosszú, és sok előzési lehetőség van rajta. Eddig Seat pálya volt, Pepe Oriola tavaly és 2015-ben is megnyerte az első futamot, a második versenyeken pedig Nash és Comini állt a dobogó tetejére. Idén kétnapos lesz a program, szombaton a két szabadedzést és az időmérőt, vasárnap – magyar idő szerint délelőtt – egymást követően a két futamot rendezik.

A bajnokság sosem volt még ennyire szoros, az első négy versenyzőt mindössze kilenc pont választja el egymástól, és a legjobb négy közt ott a két M1RA pilóta, Tassi Attila és Roberto Colciago. Attika kipihente magát a nyáron, és augusztus közepén már Michelisz Norbival közösen telemetria elemzéssel készült Thaiföldre.

Friss hír, hogy Roberto Colciago sem vehet részt a versenyen, kedden este a M1RA ezt írta a közösségi oldalán: “Egy orvosi kontrollvizsgálaton kiderült, hogy olasz pilótánk oscherslebeni versenybalesetben eltört bordája sajnos még nem gyógyult meg teljesen. Mindannyiunkat váratlanul ért a hír, hiszen Roberto már jobban érezte magát. Bármennyire szeretnénk, hogy Thaiföldön is ott legyen a csapattal, és segítsen a bajnoki címért folytatott harcban, az egészsége a legfontosabb, amit semmi esetre sem tennénk kockára. Kívánjuk a mielőbbi gyógyulását, és bízunk benne, hogy októberben Kínában már visszatérhet közénk.” Az autó és a felszerelés viszont ott van Buriramban, már csak egy versenyző kell. Michelisz Norbert pedig épp ráér….

A csapatbajnokságban a M1RA előnye 33 pont, és jó hír, hogy mieink ezúttal nem cipelnek ballasztot. Morbidelli 30, Lloyd 20, Homola pedig 10 kilogramm plusszal versenyez majd.

A mezőny is változott, az állandó indulókat ezúttal a tahiföldi TCR bajnokság versenyzői egészítik ki, így jött össze a 23 induló. A legnagyobb név a távol-keleti versenyzők közt Pasarit Promsombaté, ő eddig kilenc alkalommal nyert bajnoki címet különböző sorozatokban, a TCR-ben Seattal indul. Azt pedig, hogy igazán komolyan nem tudjuk venni az ázsiai indulókat talán megmagyarázza, hogy Chariya Nuya csapatának neve: Billionaire Boys Racing.

Mato Homola is új csapattársat kap, a második Opel Astrát Munkong Sathienthirakul vezeti majd, akinek beceneve: Turbo.

A TCR thaiföldi futamának nevezési listája:

2017_TCRInt_entrylist_08Buriram_V7b

foto: TCR Media, M1RA