Perez nem akarta megölni Ocont

Esteban Ocon nyilvánosan is elmondta véleményét a Belga Nagydíj után, a Sergio Perezzel történt ütközésekről a közösségi médiában.

A mai nap a károk minimalizálásáról szólt, jó versenyünk volt egészen addig, míg Sergio Perez kétszer is meg akart ölni. Nem sikerült neki, így a kilencedik helyen végztem” – írta Ocon a tweetjében.

Sergio Perez is a twitteren reagált, egy rövid videóban mondta el,, hogyan látta az esetet.

Ami a második incidenst illeti, én tartottam az ívemet, nem volt hely két autónak, mert ott volt a fal, illetve az én autóm, borítékolható volt, hogy így összeérünk. Semmi szükség nem volt rá, hogy ott bepróbálkozzon, várhatott volna az Eau Rouge utánig a manőverrel. De ettől eltekintve, nagyon csalódott vagyok, hogy olyanokat ír, miszerint én meg akartam őt ölni. Én nem ilyen srác vagyok. Nem fogok hülye véleményeket megfogalmazni, az igazat mondom és tovább lépek. Profi versenyzők vagyunk, én is mondhatnék rengeteg mindent a múlttal kapcsolatban, de nem ez a típus vagyok. Szeretnék továbblépni, és a legjobbat nyújtom majd a következő 8 versenyen a csapatomnak, mert megérdemlik, pályafutásom legjobb formájára törekszem” – mondta Perez.

Természetesen a csapatvezetésnek is megvolt a véleménye az esetről, a verseny után Ottmar Szafnauer így nyilatkozott: „Engedtük, hogy versenyezzenek, eddig. Ha nem képesek úgy csinálni, ahogyan az a csapatnak is jó, akkor többé nem fognak. Eddig megadtuk nekik a versenyzéshez szükséges mozgásteret. Mindig ezt mondtam. Megmondtam nekik, hogy ha ismét megtörténik, ha újra lesz egy, a bakuihoz hasonló ütközés, akkor bele fogunk szólni a versenybe. Ha a negyedik helyen maradunk, akkor ez nem kerül semmibe, de egyértelmű, hogy mindez pontokat vesz el tőlünk.”

Nyilvánvaló, hogy a színfalak mögött is tovább folytatódik az elemzés, de azt, hogy mennyire hatékonyan tudja kezelni a Force India a két versenyző rivalizálását, majd a következő futamokon látjuk meg. Mivel a Force India stabilan a negyedik erő a bajnokságban egészen biztos, hogy többször is találkozik majd a pályán Perez és Ocon. Az mindenesetre jól látszik, hogy mennyire sokat kell még tanulnia a két versenyzőnek, hiszen az igazi profik nem a közösségi médiában rendezik le a hasonló eseteket.