Új márka a TCR-ben – jön a Renault

A svájci Vukovic Motorsport bemutatta az új Renault Megane TCR-t amelyet a francia gyártó felhatalmazásával fejlesztettek.

Minden energiámat és forrásomat ebbe a projektbe fektettem, amellyel azt akarjuk demonstrálni, hogy az átgondolt és magas színvonalú megközelítésünkkel, milyen magas szintet lehet elérni a szabályok adta kereteken belül” – mondta a csapattulajdonos Milenko Vukovic.

Azt szeretnénk, hogy a Megane TCR-nek meglegyen minden összetevője ahhoz, hogy egy jól teljesítő autó guruljon a pályára. A célunk, hogy a legmagasabb színvonalú alapokról építkezve optimalizáljuk a teljesítményt” – fejezte be a csapatvezető az igencsak marketingszagú közleményt. Mi mást is mondhatna, egy olyan sorozat kapcsán, ahol a cél az, hogy minél több autót adjanak el a vevőknek. A csapat már túl van a karosszéria fejlesztésén, a látvány nem is rossz, most pedig a motorra fókuszálnak. Azt, hogy mikortól vásárolható meg a Megane TCR, később jelentik be.

Vukovicéknak már van tapasztalatuk a túraautózásban, az idén érdeklődés hiányában nem indult el a Deutscher Tourenwagen Cup, ahol a tavalyi bajnok épp Milenko Vukovic volt egy Audi S3-mal.

foto: Vukovic Motorsport, DTC Media