Alister McRae is a ralikrosszt választotta

A brit Alister McRae – a legendás Colin McRae öccse– az utolsó négy fordulóban csatlakozik a Ralikrossz Világbajnoksághoz. Guy Wilkset váltja majd a LOCO Energy Polo RX Supercarban, és már a francia futamon rajthoz áll. 

A 46 éves McRae most Ausztráliában él Perthben, és pályafutása során 76 WRC futamon indult Subaruval, Hyundai-jal és Mitsubishivel versenyzett. Részt vett a Kínai Rali-bajnokságban, indult a Dakaron és 2011-ben megnyerte az Asia Pacific Rali-bajnokságot.

Nagyszerű, hogy lehetőséget kaptam, és vezethetem a Loco Polo Supercarját. A Ralikrossz Vb elképesztően színvonalas sorozat, és ez lesz számomra a tűzkeresztség, amit nagyon várok már. Arra számítok, hogy Loheacban sokat kell majd tanulnom, de alig várom, hogy elkezdődjön a hétvége” – mondta McRae.

Guy Wilks a Vb első nyolc futamán versenyzett, 21 pontjával 15. a bajnokságban, a legjobb eredményét a szezonnyitó barcelonai futamon érte el, ott bejutott az elődöntőbe, ahol negyedik lett, így épphogy lemaradt a döntőről. “Kanadában döntöttem el, hogy lemondok a helyemről, de remélem hamarosan visszatérek a Vb-re. Alisternek sok sikert kívánok, ő nagyon tehetséges, érdekes lesz látni, hogyan teljesít majd a ralikrosszban. Szeretnék még köszönetet mondani a csapatnak is az eddigi segítségért, nagyszerű munkát végeztek” – tette hozzá Wilks.

A francia fordulót szeptember elején rendezik a Ralikrossz-Vb-n, majd a hónap közepén Lettországban folytatódik a program, aztán két hétre rá Németország következik. A zárófutamot Dél-Afrikában rendezik november közepén.

foto: Fiaworldrallycross.com