A Haas újra Brembo fékekkel versenyez Spában

Forma-1-es megjelenése óta szenved a fékekkel a Haas csapat. Nem meglepő, mert a mai F1-es autókon a fék az egyik legösszetettebb rendszer, az energiavisszanyerő rendszerrel is együtt kell működnie, és a fékezéskor felszabaduló hő egy részét a gumik hőmérsékletének szabályozására is használják a csapatok. A Haas Brembo fékekkel kezdett, ami a csapat olasz kapcsolatai ismeretében nem annyira meglepő, de főleg Grosjean gondjai miatt, a másik nagy gyártótól, a Carbon Industriestől is kértek alternatívát. 


A British Nagydíjon Grosjean a Carbon Industries fékeit tesztelte az edzéseken, míg Magnussen a Brembókkal körözött. A Hungaroringen folytatták a CI fékek tesztelését,de végül arra jutottak, hogy Spában maradnak a Brembóknál.


Spában Brembo fékekkel kezdjük a hétvégét, aztán meglátjuk, hogy alakul, de a terv mindenképpen az, hogy Brembókkal megyünk.” – mondta Günther Steiner csapatvezető. Az esélyeket latolgatva azt is kifejtette Steiner, hogy  nagyon szoros a csata a kontruktőri ötödik helyért. “Ausztriában mi voltunk a negyedik leggyorsabbak, Budapesten pedig a Renault. Most úgy tűnik a McLaren és a Renault fejlődött többet, de ez talán pályától is függ. Senki sem tudja pontosan, mi a valódi erősorrend.” – tette hozzá a csapatvezető, aki tudja, hogy a fékproblémák megoldása nagy előrelépést jelenthet, így rengeteg erőforrást fordítanak erre a területre. 

A csapat következő nagyobb fejlesztési csomagja a hazai versenyükre, az USA Nagydíjra érkezik majd.

foto: Haas F1 Media